Groene Ster voor eigen publiek tegen Unitas

In het derde competitieduel wacht voor Groene Ster een thuisduel tegen Unitas uit Gorinchem. Na twee keer de volle buit zijn de groen-witten aan een prima seizoensstart bezig. Op de eerste zondag van september staat de volgende krachtmeting op de agenda als Unitas op bezoek komt in Heerlerheide. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op sportpark Pronsebroek.

Unitas haalde uit de eerste twee duels drie punten. In de seizoensopener werd op eigen veld verloren van Baronie (2-3) en vorige week ging Unitas in Zeeland met de drie punten aan de haal door Hoek met 2-3 te verslaan. De ploeg van trainer Hans de Jong eindigde vorig seizoen op een twaalfde plek net boven Groene Ster en begint aan het vierde seizoen voetbal in de Derde Divisie. De historische onderlinge duels tussen Groene Ster en Unitas kennen veelal een spannend verloop waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Vorig seizoen won Groene Ster op eigen terrein met 1-0 (doelpunt Joris de Kleijn) van Unitas, terwijl in Gorinchem de rollen waren omgedraaid en Unitas met 1-0 aan het langste eind trok via een doelpunt van Robert Mutzers. De topscorer (23 treffers vorig seizoen) van Unitas vertrok deze zomer naar oude liefde Dongen.

De winst in extremis bij Baronie door een benutte strafschop via Danny Stassar zorgde voor een uitgelaten stemming in het Groene Ster-kamp. Onder leiding van Jordy Reneerkens en Marco van Hoogdalem kreeg de ploeg de beloning voor de getoonde inzet en de meerdere spelaandelen. Tegen Unitas zal Groene Ster de 100% score willen behouden door voor eigen publiek weer strijdbaar aan de aftrap te verschijnen.

Wij hopen alle supporters en voetballiefhebbers weer te mogen begroeten op de derde speeldag van de Derde Divisie B om de jongens als 12e man van de nodige support te voorzien.


Zondag 3 september 2023

Groene Ster – Unitas

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Luc Tissingh uit Eindhoven

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 3 SteDoCo Hoek 3-2
02-09-2023/03-09-2023 Sportlust’46 Barendrecht 0-1
Periode 1 Kloetinge Gemert 1-1
  TEC Baronie 0-0
  TOGB OSS’20 14.00 uur
  Quick Meerssen 14.00 uur
  AWC OJC Rosmalen 14.00 uur
  UNA Blauw Geel’38 14.30 uur
  Groene Ster Unitas 14.30 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 3 september 2023 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Unitas 1 Rayan Aberbach pupil van de week. De 6-jarige Rayan is speler van Groene Ster JO7 en zit in groep 3 van Bassischool Mijn Spoor. Zijn favoriete club is FC Barcelona en zijn favoriete speler is Lionel Messi en bij Groene Ster is aanvaller Bas Breukers zijn favoriet. Rayan voorspelt een 3-0 overwinning voor Groene Ster tegen Unitas. Groene Ster wenst Rayan veel plezier en een leuke middag.

 

SPONSOR WEDSTRIJDBAL

SPONSOR VAN DE WEEK

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *