Groene Ster laat Unitas ontsnappen

Op een zonovergoten sportpark Pronsebroek moest Groene Ster afgelopen zondag tegen Unitas de eerste seizoensnederlaag incasseren. De 1-0 voorsprong voor de groen-witten met rust had hoger moeten uitvallen na een ontketende eerste helft waarin Groene Ster de bovenliggende partij was en diverse mogelijkheden kreeg op meer treffers. In de tweede helft kwamen de bezoekers uit Gorinchem vaker opzetten en na de ongelukkige gelijkmaker (een van richting veranderd schot) kreeg Groene Ster in de slotfase het deksel op de neus (1-2).

Duels tussen Groene Ster en Unitas herbergen de laatste seizoenen voldoende spektakel waarbij de ploegen nagenoeg gelijkwaardig aan elkaar zijn en een enkel doelpunt of kleine marge vaak voldoende is. Vorig seizoen pakte Groene Ster op eigen bodem in de slotfase de 1-0 winst tegen Unitas na de winnende treffer van Joris de Kleijn. Afgelopen zondag leek er lange tijd eenzelfde scenario in Heerlerheide af te spelen nadat Groene Ster na een kwartier spelen de voorsprong had geopend nadat Joris de Kleijn de verre hoek wist te vinden vanuit een rake vrije trap en Unitas-goalie Felino Helderton het nakijken kreeg (1-0). Groene Ster deed zichzelf echter te kort door niet met een ruimere voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Inzetten van Dennis Petit, Levi Golsteijn, Bas Breukers, Maties Tuntuna-Germonprez en Bjorn Stassen troffen geen doel en daaruit kwam niet de ruimere marge voor de sterdragers die een juiste weerspiegeling van een energieke eerste helft had moeten zijn.

Na rust tapte Unitas uit een ander vaatje en na enkele omzettingen kwamen de Gorcummers met dreigender offensief spel. Tot echte noemenswaardige kansen leidde dit vooralsnog niet in een duel dat steeds pittiger werd waarbij Unitas het randje van het toelaatbare opzocht en bij vlagen overschreed. Arbiter Luc Tissingh had daarbij zijn handen vol om daadkrachtig op te treden en de juiste keuzes te maken bij diverse overtredingen. Groene Ster-trainer Jordy Reneerkens probeerde met nieuw elan via invallers Tom Hajjaji en Safouane Ahidar de bakens weer te verzetten, echter aanhaken aan het sterke spel van de eerste helft lukte Groene Ster maar mondjesmaat. Een onschuldig schot van de van een schorsing teruggekeerde Medhanie Habtemariam dwarrelde via Joris de Kleijn tergend langzaam in het doel voor de 1-1. De wedstrijd leek op een remise te eindigen wat conform de spelverhouding ook het meest gerechtvaardigd zou zijn. Twee minuten voor het einde strafte Raphael Nartey onnodig balverlies aan Groene Ster-zijde af met een bekeken lobje (1-2). In het wanhoopsoffensief werd een treffer van Joris de Kleijn (vlagsignaal assistent-scheidsrechter Sahiner) nog afgekeurd en verder belandde een schotpoging van Clint Ghijsen hoog over en kon Unitas-goalie Helderton een indraaiende vrije trap van Dylan Zwartjes net onder de deklat wegtikken. Het bleek echter te weinig om de uitglijder te laten kantelen.

Na de eerste nederlaag voor de groen-witten is er geen enkele ploeg meer in de Derde Divisie B met een 100% score. Groene Ster – Unitas was nog maar eens goed voorbeeld hoe details de doorslag geven op dit niveau. Nieuwe ronde en nieuwe kansen op speeldag 4 als Groene Ster voor het eerst deze competitie een zaterdagvereniging treft en op zaterdag 9 september afreist naar Zeeland om de degens te kruisen met Hoek. De Zeeuwen wonnen hun eerste wedstrijd waarna tweemaal een nederlaag werd geleden.

Groene Ster – Unitas 1-2 (1-0). 14. Joris de Kleijn 1-0, 70. Medhanie Habtemariam 1-1, 88. Raphael Nartey 1-2. Scheidsrechter: Luc Tissingh (Eindhoven).

Foto’s Groene Ster – Unitas (bron: Kay Schepers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *