Groene Ster op zaterdag naar Zeeland voor uitbeurt bij Hoek

Komend weekend 9/10 september wacht speeldag 4 in de Derde Divisie B. Voor Groene Ster de eerste keer een ontmoeting tegen een zaterdagvereniging als op zaterdag 9 september de uitbeurt wordt gespeeld in Zeeland waar HSV Hoek de opponent is. Op het traditionele tijdstip van 14.30 uur zal de bal gaan rollen bij Hoek – Groene Ster.

Hoek en Groene Ster gaan elkaar op zaterdagmiddag voor het eerst ontmoeten nu dit seizoen de KNVB het weekendvoetbal heeft geïntroduceerd. Met vijf voorbije seizoenen in de Derde Divisie Zaterdag en daarbij altijd een notering in het linkerrijtje/subtop weet Hoek inmiddels wat er op dit niveau wordt gevraagd. Met weinig verloop in de selectie en met goaltjesdief Steve Schalkwijk in de gelederen kende de ploeg van de nieuwe Belgische hoofdtrainer Maxime Decraene een ontketende start in de nieuwe Derde Divisie B na een 1-6 zege bij Quick in Den Haag. Vervolgens gingen de Zeeuwen tweemaal met een nipte 3-2 nederlaag onderuit in een thuisduel tegen Unitas en op bezoek bij SteDoCo in Hoornaar. Na twee verliespartijen zal Hoek derhalve zaterdag voor eigen publiek op zoek willen gaan naar eerherstel.

Groene Ster zal ook in Zeeland voor de punten willen gaan. Ondanks de ongelukkige nederlaag tegen Unitas van afgelopen zondag betekenen de zes punten uit drie duels nog steeds een prima start in het prille seizoen. Zo stond vorig seizoen de teller pas op zes punten na negen competitieduels. Groene Ster speelde tegen Unitas misschien wel de beste eerste helft tot nu toe. Met druk naar voren werd de tegenstander overrompeld, echter werd verzuimd de opgebouwde 1-0 voorsprong verder op te schroeven. Op dit sterke niveau blijven de details doorslaggevend en zo kon Unitas toch nog in extremis ontsnappen. Hard werken op de trainingen en voortborduren op de ingeslagen weg zal het devies zijn voor het trainersduo Jordy Reneerkens en Marco van Hoogdalem die ongetwijfeld ook in Zeeland een strijdplan zullen hebben klaar staan om een resultaat mee te nemen op de terugreis naar Limburg. 

Geef u op voor de busreis naar Hoek!
Aanstaande zaterdag vertrekt de supportersbus om 10.00 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Hoek. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich opgeven bij Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Denoek
Lovenpolderstraat 2A
4542 NS Hoek

Zaterdag 9 september 2023

Hoek – Groene Ster

Locatie: Sportpark Denoek

Scheidsrechter: Rick Sturm (Oostkapelle)

aanvang: 14.30 uur (vertrek bus: 10.00 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 4 Barendrecht Quick 14.30 uur (zat)
09-09-2023/10-09-2023 Hoek Groene Ster 14.30 uur (zat)
Periode 1 Blauw Geel’38 Sportlust’46 18.00 uur (zat)
  Meerssen SteDoCo 18.00 uur (zat)
  OSS’20 Kloetinge 18.00 uur (zat)
  OJC Rosmalen UNA 19.00 uur (zat)
  Unitas TEC 19.00 uur (zat)
  Gemert AWC 14.00 uur
  Baronie TOGB 14.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *