Slotkwartier nekt Groene Ster in Zeeland

Voor het eerst in de clubgeschiedenis speelde het eerste elftal van Groene Ster afgelopen zaterdag een competitiewedstrijd op zaterdagmiddag om 14.30 uur. Voor de vierde competitiewedstrijd reisden de sterdragers af naar Zeeland, waar zaterdagclub Hoek de tegenstander was. Hoek, dat al jarenlang in de top van het amateurvoetbal vertoeft, klopte deze middag Groene Ster met 4-1. De van oorsprong zaterdagamateurs lieten Groene Ster niet lang genieten van de 1-1 tussenstand en wisten in de slotfase nog driemaal te scoren. Na de prima competitiestart, met winst tegen OSS’20 en Baronie, leed Groene Ster de tweede nederlaag op rij, nadat vorige week Unitas in de slotminuten de volle winst behaalde op sportpark Pronsebroek.

Groene Ster moest na een lange busreis op een bloedheet sportpark Denoek vanaf de aftrap alle zeilen bijzetten om overeind te blijven. Hoek, dat duidelijk van plan was de twee eerdere nederlagen (Unitas en SteDoCo) uit te wissen, domineerde aanvallend en Groene Ster moest zich beperken tot enkele uitvallen. De beste kansen waren er dan ook voor de thuisclub met na tien minuten zelfs twee kansen op rij voor Hoek. Achtereenvolgens Jahrdell Constancia en Steve Schalkwijk wisten niet te scoren. De twee extra drinkpauzes in de eerste helft waren meer dan welkom gezien de enorme hitte (35 graden) op het droge kunstgrasveld. Groene Ster overleefde in die eerste helft een achttal hoekschoppen van Hoek en haalde met een doelpuntloze 0-0 de rust. In een aantal tegenstoten wisten achtereenvolgens Bjorn Stassen, Bas Breukers en Safouane Ahidar Hoek-doelman Lars Knipping niet in verlegenheid te brengen.

De tweede helft was slechts vier minuten oud toen toch de voorsprong er kwam voor de Zeeuwen. De bij vlagen ongrijpbare Constancia kreeg te veel vrijheid van de Groene Ster-defensie en bediende goaltjesdief Steve Schalkwijk, die met een simpele intikker de 1-0 liet aantekenen. Groene Ster vermande zich daarna en toonde veerkracht door zich in de wedstrijd terug te knokken. Dit leverde ook direct kansen op. Bjorn Stassen bediende Bas Breukers, die echter de Hoek-doelman zijn inzet fraai zag stoppen en Dennis Petit zag zijn kopbal uit een voorzet van Dylan Zwartjes naast gaan. Met nog een half uur te gaan en Levi Golsteijn als verse kracht, bleef Groene Ster de aanval zoeken. De Limburgse dadendrang kreeg ook de beloning. Nadat Levi Golsteijn al eerder gevaarlijk werd met een poging, was de invaller twintig minuten voor het einde attent. Een hard schot van Bas Breukers kon Hoek-goalie Knipping maar half keren en uit de rebound scoorde Golsteijn de gelijkmaker: 1-1. In een toch al krachtenverslindend duel volgde nog een hete slotfase waarin de thuisclub voor de winst ging. Zes minuten na de gelijkmaker van Groene Ster pakte Hoek toch weer de voorsprong. De behendige aanvaller Sylvio Hage kreeg op snelheid te eenvoudig doorgang van eigen helft. Diens inzet werd door doelman Mark Voss gekeerd, echter uit de rebound zette weer Schalkwijk Hoek opnieuw op voorsprong: 2-1. De genadeklap voor Groene Ster. De groen-witten gingen hierna va banque spelen, echter een nieuwe gelijkmaker zat er niet in. Uit de ontstane ruimtes scoorde Hoek zelfs 3-1 en in de slotminuut de 4-1 door achtereenvolgens Hage en invaller Diedhiou.

Komende zondag wederom een uitduel voor Groene Ster als de reis naar Tiel gaat en TEC de tegenstander is. Aftrap op sportpark De Lok is om 14.30 uur.

Hoek – Groene Ster 4-1 (0-0). 49. Steve Schalkwijk 1-0, 69. Levi Golsteijn 1-1, 75. Steve Schalkwijk 2-1, 82. Sylvio Hage 3-1, 90+3. Glenn Diedhiou 4-1. Scheidsrechter: Rick Sturm (Oostkapelle).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *