Groene Ster naar Tiel voor honderdste duel in Derde Divisie

Op speeldag 5 van de competitie wacht voor Groene Ster komende zondag wederom een uitduel als een bezoek wordt gebracht bij TEC in Tiel. Het treffen tegen de degradant uit de Tweede Divisie betekent voor Groene Ster het 100e duel op divisieniveau. Na twee nederlagen zullen de groen-witten op sportpark De Lok (aftrap: 14.30 uur) voor een resultaat willen gaan.

Waar Groene Ster twee weken geleden in de slotminuut verloor van Unitas, luidde afgelopen zaterdag bij Hoek het laatste kwartier van de wedstrijd de nederlaag in. Tijdens de vijfde speelronde in de Derde Divisie B wacht weer een nieuwe krachtmeting op bezoek bij het ambitieuze TEC. De ploeg van het gelouterde trainersduo Hans van der Haar en Eric Meijers kende een stroef begin en pakte afgelopen weekend in de laatste minuut de eerste driepunter op bezoek bij Unitas in Gorinchem (1-2). Op eigen veld verloor TEC de seizoensopener tegen Gemert (0-2) en bleek Baronie een taaie opponent (0-0). TEC daalde vorig seizoen af vanuit de Tweede Divisie nadat in de nacompetitie SteDoCo te sterk bleek. De ambities om snel terug te keren op het hoogste amateurniveau zijn er volop, met diverse versterkingen van oud-profvoetballers moet hier invulling aan worden gegeven.

Groene Ster en TEC troffen elkaar voor het laatst in competitieverband in seizoen 2014-2015. In dat seizoen werd TEC kampioen in de hoofdklasse B en wist Groene Ster als enige club de Tielenaren punten afhandig te maken in de onderlinge duels. Op bezoek in Tiel ging een 2-2 eindstand de boeken in en in de thuiswedstrijd wist een zwaar gehavend Groene Ster aan het langste eind te trekken (2-1). Daarnaast stuntte Groene Ster op woensdag 26 september 2018 door TEC te verslaan (2-1) in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Dit toernooi krijgt woensdag 20 september 2023 een vervolg voor Groene Ster met de kraker in eigen huis tegen tweededivisionist Kozakken Boys.

Groene Ster zal ook in Tiel voor de punten willen gaan. Op het natuurgras van sportpark De Lok zullen de sterdragers weer het collectief moeten aanspreken om een positief resultaat mee terug naar Limburg te nemen.

Geef u op voor de busreis naar Tiel!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.45 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Tiel. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich opgeven bij Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark De Lok
Predikbroedersweg 3
4003 AL Tiel

Zondag 17 september 2023

TEC – Groene Ster

Locatie: Sportpark De Lok

Scheidsrechter: Lars van Leeuwen (Santpoort)

aanvang: 14.30 uur (vertrek bus: 10.45 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 5 SteDoCo Barendrecht 14.30 uur (zat)
16-09-2023/17-09-2023 Sportlust’46 OJC Rosmalen 15.00 uur (zat)
Periode 1 Kloetinge Baronie 18.00 uur (zat)
  TOGB Unitas 18.00 uur (zat)
  Meerssen Hoek 18.00 uur (zat)
  Quick Blauw Geel’38 14.00 uur
  AWC OSS’20 14.00 uur
  TEC Groene Ster 14.30 uur
  UNA Gemert 14.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *