Groene Ster tegen Kozakken Boys op jacht naar plek in hoofdtoernooi TOTO KNVB Beker

Woensdagavond 20 september 2023 speelt Groene Ster in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker een thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys in Werkendam, uitkomend in de Tweede Divisie. Aftrap op sportpark Pronsebroek is om 20.00 uur. De winnaar van dit bekertreffen plaatst zich voor het hoofdtoernooi van het landelijke bekertoernooi.

Na de eerste kwalificatieronde, waarin Groene Ster eenvoudig afrekende met derdeklasser Groen-Wit, wordt deze week de tweede kwalificatieronde gespeeld (21 wedstrijden). Op twee speeldagen (dinsdag 19 september en woensdag 20 september) zal duidelijk worden welke amateurploegen naar het hoofdtoernooi van de grote beker mogen gaan. Met de loting Groene Ster – Kozakken Boys komt er een herhaling van de eerdere bekerontmoeting van twee jaar geleden in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. In september 2021 bleek de tweededivisionist met 2-0 te sterk en kende Groene Ster een vrij kansloze avond. Om dit seizoen het hoofdtoernooi te bereiken wacht wederom een op voorhand zware kluif gezien de status van de tweededivisionist die als semi-profclub mag worden bestempeld. Bekervoetbal staat echter op zich en dat alles mogelijk is, heeft Groene Ster al meermaals bewezen. Kozakken Boys speelt voor het achtste achtereenvolgende seizoen in de Tweede (Betnation) Divisie en daarvoor nog vier seizoenen in de toenmalige Topklasse. De ploeg van trainer Scott Calderwood boekte afgelopen weekend het eerste punt in de competitie en kent met een voorlaatste plek een stroeve start op het hoogste amateurniveau.

Na het doelpuntloze gelijkspel op bezoek bij TEC maakt Groene Ster zich op voor de bekerclash in Heerlerheide waar de ploeg van Jordy Reneerkens en Marco van Hoogdalem weer vol de strijd zal moeten aan gaan. De sterdragers komen woensdag alweer voor de 15e jaargang in actie in de grote KNVB beker. Na de historische bekerfinale tegen Willem II in 1944 hadden de groen-witten vanaf seizoen 2007-2008 de smaak te pakken en werd de naam van cupfighter meerdere malen eer aan gedaan met absolute hoogtepunten de bekerstrijd in oktober 2018 tegen eredivisionist sc Heerenveen (1-3), de megastunt in oktober 2019 door VVV-Venlo na strafschoppen uit de beker te knikkeren (4-2) en de fantastische afsluiter van 2019 in de tweede ronde van het hoofdtoernooi in het AFAS Stadion tegen AZ (3-0). In seizoen 2020-2021 bereikte Groene Ster via Scherpenzeel en Excelsior’31 het hoofdtoernooi, echter de wedstrijd in de eerste ronde bij UNA in Veldhoven vond nooit plaats nadat de KNVB vanwege de pandemie de amateurs uit de TOTO KNVB Beker haalde. In seizoen 2021-2022 bleek Kozakken Boys voor Groene Ster veel te sterk in de tweede kwalificatieronde. Afgelopen seizoen overleefde Groene Ster op knappe wijze de eerste kwalificatieronde na winst (2-0) op Barendrecht, echter een plek in het hoofdtoernooi bleef uit na een teleurstellende nederlaag in de tweede kwalificatieronde tegen het Haagse Quick (1-3).

Groene Ster zal dit seizoen de status van cupfighter weer willen aanspreken en maximaal de strijd moeten aangaan om een plek in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker te bereiken. Daarvoor moet de zware klip Kozakken Boys omzeild worden. Om 20.00 uur zal de aftrap plaatsvinden op sportpark Pronsebroek in Heerlerheide. Wij nodigen iedereen uit om hierbij aanwezig te zijn. Zorg dat je erbij bent! Op vertoon van de clubkaart hebben leden van Groene Ster gratis toegang tot de wedstrijd. Voor overige supporters geldt een gereduceerde entreeprijs van EUR 5,00.

Sponsor wedstrijdbal
De wedstrijdbal bij Groene Ster – Kozakken Boys is geschonken door de heer Raymond Spoel van Sport 2000 Parkstad. Wij danken Raymond voor deze ondersteuning aan onze vereniging.

Woensdag 20 september 2023

Groene Ster – Kozakken Boys

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Stijn van Zuilichem uit Bladel

Assistent-scheidsrechters: 

aanvang: 20.00 uur

 

PUPIL VAN DE WEEK

Woensdag 20 september 2023 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Kozakken Boys 1 Sem de Waal pupil van de week. De 10-jarige Sem is speler van Groene Ster JO11-2 en zit in groep 7 van basisschool de Horizon. Zijn favoriete club is Ajax en zijn favoriete speler is Kylian Mbappé en bij Groene Ster is Danny Stassar zijn favoriet. Sem voorspelt een 2-1 overwinning voor Groene Ster tegen Kozakken Boys. Groene Ster wenst Sem veel plezier en een leuke avond.

 

SPONSOR VAN DE WEEK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *