Loting eerste ronde TOTO KNVB Beker LIVE te volgen op ESPN

De loting voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker is zaterdagavond 23 september live te volgen op ESPN. In het programma De Eretribune wordt rond 23.00 uur geloot voor de wedstrijden in het landelijke bekertoernooi.

Na de 1-0 zege op Kozakken Boys zit Groene Ster samen met 53 andere clubs in de koker voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker.

In die eerste ronde stromen in totaal 54 ploegen in. Het gaat dan om in totaal 21 winnaars uit de tweede kwalificatieronde, de kampioen en drie periodekampioenen (Katwijk, Rijnsburgse Boys, HHC Hardenberg en AFC Amsterdam) van de Tweede Divisie vorig seizoen en 29 betaald voetbalorganisaties met uitzondering van de ploegen die een Europees ticket hebben (Feyenoord, PSV, Ajax, AZ en FC Twente).

Thuisrecht tegen een BVO
Er is dus een mogelijkheid dat Groene Ster in de volgende ronde een club treft uit het betaald voetbal. In dat geval geldt altijd het thuisrecht, ook als door de loting anders is bepaald. Mocht een andere amateurvereniging de tegenstander vormen in de eerste ronde, dan is toewijzing vanuit de loting bindend of het thuis of uit is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *