Strafschoppen nekken Groene Ster tegen TOGB

Een paar dagen na de bekersensatie tegen Kozakken Boys heeft Groene Ster in de reguliere competitie geen punten kunnen pakken. Op het eigen sportpark Pronsebroek moest de ploeg van Jordy Reneerkens tegen runner-up TOGB een 1-2 thuisnederlaag incasseren. Drie strafschoppen, waarvan twee raak en een gepakt door Groene Ster-doelman Mark Voss, werden de groen-witten te machtig. In wederom een wedstrijd waarin een gelijkspel een juist beeld gaf van de spelverhoudingen geraakte Groene Ster net als het eerdere thuisduel tegen Unitas ook tegen TOGB net aan de verkeerde kant van de score.

Na twee uitduels (Hoek en TEC) was het zaak voor Groene Ster om tegen TOGB een goed resultaat in eigen huis te houden. Net als het thuisduel ervoor tegen Unitas stond richting het einde van de wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord en net als tegen de Gorcummers kreeg Groene Ster ook tegen TOGB in de 88e minuut de tegentreffer welke uiteindelijk resulteerde in een puntloze middag. Arbiter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn voltooide zijn strafschop hattrick in de eindfase nadat Tom Middelhoven, die zijn basisdebuut maakte voor eigen publiek, de bal ongelukkig op de hand kreeg. Invaller Guus Steerneman schoot het buitenkansje achter doelman Mark Voss. Daarvoor bleek Groene Ster – TOGB een energieke wedstrijd waarin beide ploegen na een aftastend begin voor de winst gingen. Via Levi Golsteijn kregen de sterdragers de beste mogelijkheid van de eerste helft. Na een goede steekbal van Dylan Zwartjes omspeelde de flankaanvaller TOGB-goalie Zwarteveld, maar de inzet belandde vervolgens in het zijnet. Ook TOGB zocht veelal via de flank de aanval en vond in Groene Ster-doelman Mark Voss een aantal malen een sta-in-de-weg. Zo ranselde de goalie een kopbal van Youri de Winter met een fraaie reflex uit zijn doel. Na een dik half uur opende diezelfde speler wel de score voor TOGB. Na te opzichtig vasthouden van Clint Ghijsen aan het adres van Anthony Slierendrecht werd de terechte strafschop verzilverd door De Winter: 0-1. In de jacht op de gelijkmaker was Groene Ster vlak voor en vlak na rust dicht bij een doelpunt.

Voor rust knalde Bjorn Stassen op de vuisten van TOGB-doelman Zwarteveld en amper uit de kleedkamers leek een verdekt schot van Safouane Ahidar richting bovenhoek te vliegen, ware het niet dat wederom de TOGB-doelman de inzet tot hoekschop wist te verwerken. De gelijkmaker van de groen-witten kwam er toch. Na een lange bal van Danny Stassar werd Tom Hajjaji in de vrije ruimte gestuurd. De TOGB-defensie dacht aan buitenspel, maar dat bleek na afloop onterecht. Tom Hajjaji had er maling aan en liet de 1-1 op het scorebord zetten met een beheerste schuiver. Nadat Safouane Ahidar de doelman van de bezoekers weer aan het werk had gezet met een schotpoging ging even later de bal voor de tweede keer op de stip voor TOGB. Een bloktackle op de bal van Dylan Zwartjes werd door leidsman Paarhuis zwaar beoordeeld met een strafschop. Dit keer kwam Mark Voss als winnaar uit de strijd door de penalty van Youri de Winter onschadelijk te maken. In de spannende slotfase leek het treffen op een remise te eindigen. TOGB zette een aantal malen aan, maar miste precisie in de afwerking of kwam Groene Ster-doelman Mark Voss tegen. In de laatste tien minuten volgden twee beslissende arbitrale momenten welke de doorslag kunnen geven op dit niveau. Eerst werd Safouane Ahidar vastgehouden binnen de beruchte lijnen met als resultaat geen sanctie. In de 88e minuut kwam de hulp wel uit de arbitrale hoek voor de bezoekers en moest Groene Ster alsnog in het stof bijten (1-2).

Details blijven op dit niveau van groot belang om een resultaat naar je toe te trekken. Met een punt uit de laatste vier wedstrijden zal Groene Ster in de komende duels weer aan een driepunter toe zijn. In de komende wedstrijden tegen promovendi Kloetinge (uit, zaterdag 30 september) en AWC (thuis, zondag 8 oktober) liggen er weer nieuwe kansen om te oogsten.

Groene Ster – TOGB 1-2 (0-1). 36. Youri de Winter 0-1, 54. Tom Hajjaji 1-1, 88. Guus Steerneman (strafschop) 1-2. Scheidsrechter: Maurice Paarhuis (Hellendoorn).

Bekijk foto’s Groene Ster – TOGB (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *