Groene Ster ontvangt AWC op sportpark Pronsebroek

In het komende thuisduel tegen promovendus AWC uit Wijchen ligt er voor Groene Ster weer een nieuwe uitdaging om voor de volle drie punten te gaan. De bezoekers staan met 9 punten uit de eerste zeven duels op een 11e plaats. Groene Ster staat daar een punt op achter en twee plaatsen lager. Om aan te haken bij de brede middenmoot is winst op eigen veld tegen de Wijchenaren erg welkom.

De Derde Divisie B is zeven wedstrijden onderweg. Met drie zaterdagploegen in de huidige top vijf wordt langzaam duidelijk dat de competitie er sterker op is geworden ten opzichte van vorig seizoen. Met de juiste instelling en een sterk collectief pakte een gehavend Groene Ster vorige week een verdiende remise bij Kloetinge. In de slotfase trok aanvaller Stan Shotton met zijn eerste competitietreffer de stand weer in evenwicht voor de ploeg van Jordy Reneerkens, die ook in Zeeland volop moest puzzelen gezien een aantal afwezige spelers. Zondag komt AWC (Alverna Wijchen Combinatie) naar Heerlerheide en moeten de mouwen weer worden opgestroopt.

AWC pakte vorig seizoen de eerste periodetitel in de Vierde Divisie, eindigde vervolgens als negende in de eindrangschikking en vierde via een succesvolle nacompetitie (met winst in de tweeluiken tegen RKAVV en Baronie) de promotie naar de Derde Divisie. In het debuutseizoen op divisieniveau kent de ploeg van de nieuwe trainer Lodewijk de Kruif een verdienstelijke start met o.a. de openingszege (1-0) tegen de huidige koploper Barendrecht. Afgelopen zondag versloeg AWC op eigen veld Unitas met 2-0. Op vreemde bodem boekte AWC twee remises (Blauw Geel’38 en Gemert) en werd er bij Baronie met 1-0 verloren.

Groene Ster en AWC troffen zich elkaar voor het laatst in seizoen 2014-2015. In de toenmalige hoofdklasse B wist Groene Ster beide onderlinge duels in winst om te zetten. Na de tevredenheid over het gelijkspel in Zeeland zal Groene Ster nu vol voor de driepunter willen gaan. Wij hopen alle supporters en voetballiefhebbers weer te mogen begroeten komende zondag om de jongens als 12e man van de nodige support te voorzien.


Zondag 8 oktober 2023

Groene Ster – AWC

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Luc Baars uit Tilburg

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 8 Hoek TOGB 14.30 uur (zat)
07-10-2023/08-10-2023 TEC Kloetinge 15.30 uur (zat)
Periode 1 Unitas UNA 18.00 uur (zat)
  Blauw Geel’38 Barendrecht 18.00 uur (zat)
  Gemert SteDoCo 18.00 uur (zat)
  Baronie Sportlust’46 18.00 uur (zat)
  OJC Rosmalen Meerssen 14.00 uur
  OSS’20 Quick 14.00 uur
  Groene Ster AWC 14.30 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 8 oktober 2023 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – AWC 1 Ayman Sloote pupil van de week. De 9-jarige Ayman is speler van Groene Ster JO11-2 en zit in groep 6 van Bassischool De Ganzerik. Zijn favoriete club is Real Madrid en zijn favoriete speler is Cristiano Ronaldo en bij Groene Ster is aanvoerder Dylan Zwartjes zijn favoriet. Ayman voorspelt een 3-2 overwinning voor Groene Ster tegen AWC. Groene Ster wenst Ayman veel plezier en een leuke middag.

 

SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *