Groene Ster bijt in het stof tegen AWC

Groene Ster is de nieuwe maand oktober gestart met een 1-3 thuisnederlaag tegen AWC uit Wijchen. Ondanks een snelle 1-0 voorsprong voor de groen-witten herstelde de promovendus snel de opgelopen schade voor rust. Groene Ster probeerde daarna de bakens te verzetten op jacht naar de gelijkmaker, maar zag ondanks enkele goede mogelijkheden die dadendrang niet beloond worden. In de slotfase gooide AWC de wedstrijd in het slot waarmee Groene Ster de derde achtereenvolgende thuisnederlaag moest slikken.

Met een nog steeds overvolle ziekenboeg begon Groene Ster aan het treffen met AWC. De Wijchenaren piekten vorig seizoen in de Vierde Divisie door na een 9e plek in de eindrangschikking via de nacompetitie de promotie naar de Derde Divisie te bewerkstelligen. Onder leiding van de nieuwe trainer Lodewijk de Kruif kent AWC een verdienstelijke start. In het belangrijke middenmoot duel Groene Ster – AWC was dan ook voor beide ploegen het devies ‘aanhaken of afhaken’. Groene Ster, met verdediger Joury Goessens debuterend in de basiself, pakte al snel de voorsprong tegen AWC. Arbiter Luc Baars legde de bal op de stip nadat de leidsman uit een hoekschop van Dylan Zwartjes een handsbal constateerde van AWC-speler Sven Jansen. Het buitenkansje op de 1-0 werd vakkundig verzilverd door Dylan Zwartjes: 1-0. Lang kon Groene Ster niet genieten van deze voorsprong want een paar minuten later bracht AWC de gelijkmaker op het scorebord. Uit een hoekschop kon AWC-aanvoerder Just Berends te vrij inkoppen: 1-1. Vijf minuten daarna tekende AWC zelfs voor de voorsprong na een uitgespeelde aanval waarbij Boy Visser het doeltreffende eindstation was (1-2). Tegentreffers die vooral ontstonden door onvoldoende en kordaat defensief ingrijpen aan Groene Ster-zijde. Voor rust zag Groene Ster een tweetal goede mogelijkheden niet benut worden. Eerst werd een kopbal van Joris de Kleijn van de lijn gehaald en een paar minuten later zag Stan Shotton zijn inzet door de AWC-doelman worden gekeerd. Aan de andere zijde voorkwam Groene Ster-doelman Mark Voss erger leed door inzetten van Boy Visser (indraaiende hoekschop), Just Berends (kopbal over de lat getikt) en Sven Jansen (gekeerd schot) onschadelijk te maken.

Met Dennis Petit terug in de ploeg opende Groene Ster in de tweede helft de jacht op de gelijkmaker. Een vrije trap van Joris de Kleijn werd te hoog gemikt en een poging van Tom Hajjaji werd door de AWC-doelman uit de doelmond geruimd. Groene Ster ging meer en meer risico’s nemen om de minimale achterstand weg te poetsen en moest daarbij beducht zijn voor de tegenstoot. In de slotfase ontstond die gevreesde ruimte en counterde AWC via invaller Ries Visser naar de 1-3. Groene Ster probeerde daarna nog wel er een slotoffensief uit te persen, maar schoten van invaller Zakaria Tarrazi en Safouane Ahidar vonden niet het doel nadat respectievelijk de lat en AWC-goalie Van de Groes een sta-in-de-weg bleken.

Na het goede resultaat bij Kloetinge geen vervolg voor de sterdragers in het thuistreffen met AWC. Voordat er een voetbalvrij weekend is (21/22 oktober) speelt Groene Ster op zondag 15 oktober 2023 de uitbeurt bij UNA in Zeelst. De ploeg van de Limburgse trainer Harrie Gommans deelt de koppositie met SteDoCo na acht gespeelde duels in de Derde Divisie B.

Groene Ster – AWC 1-3 (1-2). 5. Dylan Zwartjes (strafschop) 1-0, 8. Just Berends 1-1, 13. Boy Visser 1-2, 84. Ries Visser 1-3. Scheidsrechter: Luc Baars (Tilburg).

Bekijk foto’s Groene Ster – AWC (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *