Groene Ster lijdt nipte 1-0 nederlaag bij UNA

Op bezoek bij UNA heeft Groene Ster geen resultaat kunnen boeken. Tegen de hoogvlieger uit Veldhoven leden de groen-witten een minimale 1-0 nederlaag nadat een onoplettendheid in de achterhoede fataal bleek voor de enige tegentreffer van de middag. Door deze nederlaag zakt Groene Ster naar de vijftiende plaats in de Derde Divisie B. UNA nestelt zich naast SteDoCo als lijstaanvoerder.

Vijf maanden geleden speelde Groene Ster voor het laatst in Veldhoven. In de marsroute richting handhaving werd in mei 2023 een ruime 0-4 zege geboekt in een duel waarin Groene Ster in de tweede helft steeds de geboden ruimte wist te benutten en zich efficiรซnt toonde in de afronding. Op zondag 15 oktober leed Groene Ster een 1-0 nederlaag tegen UNA. Een verliespartij welke gestalte kreeg door een doelpunt na een dik kwartier voetbal, waarin UNA-spits Jeroen van Schoonhoven vogelvrij werd gelaten na een defensieve fout aan Groene Ster-zijde. Tijdens deze koude herfstachtige zondag bleek de editie UNA – Groene Ster van het nieuwe seizoen geen spektakel te worden. Groene Ster zocht de kleedkamers op met een 1-0 achterstand, nadat verder doelman Mark Voss en de Groene Ster-defensie kon ingrijpen bij gevaar van UNA. Aan de andere kant ontbeerden schoten van Tom Hajjaji en Safouane Ahidar het venijn om UNA-goalie Stoskovic te verontrusten.

Met de weer fitte verdediger Mikel Nuhaj in de ploeg als verse kracht achterin en Dennis Petit met meer druk naar voren spelend, ging Groene Ster in de tweede helft voor de gelijkmaker. Echte kansen afdwingen zat er echter deze middag niet in. Een kopbal over de lat van Stan Shotton en een inzet van Bjorn Stassen zeilde over het UNA-doel. Aan de andere kant haalde doelman Mark Voss weer een dikke voldoende door inzetten van Jeroen van Schoonhoven (kopbal) en Brian Boogers (schot) onschadelijk te maken. In de slotfase kreeg aanvoerder Dylan Zwartjes van arbiter Nelissen zijn tweede gele kaart voorgehouden, waardoor de sterdragers met tien man verder moesten. Met inmiddels nieuwe wissels Levi Golsteijn en Zakaria Tarrazi in de ploeg kreeg Groene Ster in de slotminuut nog een mogelijkheid op de 1-1. Die viel echter niet, want geheel symptomatisch voor het povere optreden eindigde de vrije trap van Danny Stassar hoog over de UNA-kantine.

Na een voetbalvrije zondag maakt Groene Ster zich op voor het sluitstuk van de maand oktober met twee topduels. Eerst is op zaterdag 28 oktober 2023 het sterke Sportlust’26 uit Woerden te gast op sportpark Pronsebroek (18.00 uur). Daarna zal de cupkoorts stijgen en wacht op dinsdag 31 oktober 2023 in eigen huis het fraaie bekeraffiche voor Groene Ster tegen eredivisionist Vitesse (20.00 uur).

UNA – Groene Ster 1-0 (1-0). 17. Jeroen van Schoonhoven 1-0. Scheidsrechter: Jules Nelissen (Deventer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *