Fikse afstraffing voor Groene Ster in Den Haag

Groene Ster verloor afgelopen zondag bij Quick in Den Haag kansloos het cruciale duel in de onderste regionen. Op het herfstachtige sportpark Nieuw Hanenburg volgde na een 2-0 achterstand halverwege een flinke afstraffing na 90 minuten. Met een 6-0 nederlaag op zak stapten de sterdragers gedesillusioneerd in de bus voor de lange terugreis naar Heerlerheide.

Het belang van deze wedstrijd was groot, Quick had voor de aftrap een punt meer dan Groene Ster. De winnaar van dit duel kon derhalve de aansluiting met de brede middenmoot hervinden. De verliezer zakte naar de degradatieplaatsen. In de openingsfase bleek Groene Ster dit terdege begrepen te hebben. Aanvallend werd de ploeg uit Heerlerheide meteen gevaarlijk. Levi Golsteijn brak door op de linkervleugel maar zag zijn strakke voorzet weggewerkt worden door de Quick-defensie. Na een kwartier spelen slalomde diezelfde Golsteijn door de Quick-defensie en verscheen vrij voor doelman Patrick Zunderdorp. Echter op het laatste moment werd de aanvaller door knap ingrijpen van een Quick-verdediger afgestopt. Ook Quick was een keer gevaarlijk, echter het afstandsschot van Rachid Bouyaouzan ging net over. Met bijna een half uur speeltijd in de benen, ging het plotseling vreselijk mis bij Groene Ster. In de opbouw werd de bal uit het niets in de voeten geschoven van Quick-aanvaller Ricky van Mierlo, die daardoor vrij voor doelman Mark Voss verscheen en geen fout maakte: 1-0. Een cadeau wat Groene Ster geheel onnodig weggaf. Groene Ster probeerde hierna de jacht op de gelijkmaker in te zetten, maar kreeg op slag van rust opnieuw de deksel op de neus. Notabene uit een hoekschop van de groen-witten schakelde Quick snel om en bereikte via drie schrijven opnieuw Ricky van Mierlo, die identiek aan de eerste treffer vrije doortocht had en de 2-0 binenschoof. Wederom onbegrijpelijke desorganisatie in de Groene Ster-ploeg. Het rustsignaal van arbiter Thom Winkel was dan ook een bevrijding voor Groene Ster, dat op slag van rust nog door het oog van de naald kroop en Boris van der Wiel voor open doel zag overschieten.

Na de pauze was Groene Ster even dicht bij de aansluitingstreffer, een vrije trap van de zijkant van Dylan Zwartjes leek na de stuit in het doel te gaan, maar met een sterke reflex wist Quick-goalie Zunderdorp de inzet tot hoekschop te verwerken. Hierna kwam er geen verder herstellend offensief van Groene Ster, maar was opnieuw Quick de meest aanvallende ploeg. De technisch vaardige jeugdige talenten van Quick kregen steeds te veel vrijheid en maakten daar dankbaar gebruik van. Na een uur spelen werd het duel definitief beslist. Ricky van Mierlo voltooide zijn hattrick, met zijn derde doelpunt op aangeven van Joshua Emegha: 3-0. Het verzet van Groene Ster was hierna definitief gebroken. Quick bleef naar hartenlust aanvallen en een desolaat Groene Ster bleef te veel vrije ruimte weggeven. Freewheelend liep de thuisclub dan ook binnen amper tien minuten uit naar een 6-0 eindstand door doelpunten van achtereenvolgens Enzo Huntink, Joshua Emegha en Rachid Bouyaouzan.

Na een intense week, met de bekerwedstrijd tegen Vitesse nog vers in het geheugen, zal Groene Ster deze zeperd snel moeten vergeten. Komende zaterdag 11 november wacht alweer de volgende speeldag als koploper SteDoCo op bezoek komt in Heerlerheide. Om 18.00 uur wordt er dan afgetrapt op sportpark Pronsebroek.

Quick – Groene Ster 6-0 (2-0). 28. Ricky van Mierlo 1-0, 43. Ricky van Mierlo 2-0, 57. Ricky van Mierlo 3-0, 74. Enzo Huntink 4-0, 76. Joshua Emegha 5-0, 80. Rachid Bouyaouzan 6-0. Scheidsrechter: Thom Winkel (Leermens).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *