Groene Ster – Vitesse weer nieuwe memorabele cupavond in clubgeschiedenis

Groene Ster verliet afgelopen dinsdag met opgeheven hoofd de TOTO KNVB beker na een nipte 0-1 nederlaag tegen de Arnhemse eredivisieclub Vitesse. Tot 7 minuten voor het einde mocht Groene Ster hopen op een verlenging nadat een hele lange periode de 0-0 op het scorebord stond. De fraaie kopbal van Dominik Oroz uit een hoekschop in de 83e minuut voorkwam echter dat deze grandioze bekerpot op een tjokvol sportpark Pronsebroek van extra tijd werd voorzien. Na Heerenveen, VVV-Venlo en AZ kan cupfighter Groene Ster wederom terugkijken op een memorabele cupavond in de clubgeschiedenis.

Het was volle bak op sportpark Pronsebroek. Ruim 2500 toeschouwers omzoomden het hoofdveld, waardoor de ouderwetse cupsfeer ontstond in Heerlerheide. De dag van Groene Ster – Vitesse, de wedstrijd waar iedereen al een maand naar toeleefde, was dan eindelijk aangebroken. Eredivisionist Vitesse is in de Eredivisie nog niet in goede doen en aangezien in bekervoetbal altijd stunts op de loer liggen, ging Groene Ster er vol voor. Vitesse-trainer Phillip Cocu liet niets aan het toeval over, analyseerde voorafgaand aan het bekertreffen en paste in zijn basiself slechts twee mutaties toe. Captain Marco van Ginkel skipte het bekertreffen op de kunstgras ondergrond en vaste goalie Eloy Room werd vervangen door de Duitse doelman Markus Schubert. Groene Ster had echter ook de zaakjes tot in de puntjes voorbereid. Ontelbare vrijwilligers waren op de been, sfeermaker Joy Blijdenstein zong het Limburgse volkslied voor de aftrap en in de feesttenten was het goed toeven voor partners, sponsoren en genodigden. Onze jeugdleden leverden met een fraaie line-up en een schitterende vlaggenparade een waardige opkomst. De sfeeractie voor de aftrap en het muzikale intermezzo van Drumband Edelweiss in de pauze zorgde voor een passende muzikale omlijsting.

De technische staf onder leiding van Jordy Reneerkens en Marco van Hoogdalem bezochten Vitesse – PEC Zwolle van de vrijdagavond ervoor en bereidden daarop een tactisch plan. Met een compact concept werd Vitesse bestreden en daarbij werd ook bij vlagen getoond om durven te voetballen. Mogelijkheden voor de Arnhemmers kwamen er, maar de grootste kans voor de eredivisionist werd in de eerste helft verijdeld door de al wekenlang in topvorm verkerende Groene Ster-doelman Mark Voss. En hoe? Met een katachtige safe ranselde de goalie een kopbal van Said Hamulic onder de lat weg, tot ontsteltenis van de Bosnische spits in Arnhemse dienst. Groene Ster was zelf dicht bij een openingstreffer. Na een hoekschop was verdediger Dennis Petit met zijn hoofd er dichtbij, de afvallende bal voor Bjorn Stassen zeilde over. Groene Ster nam vervolgens de brilstand mee naar de kleedkamers.

In de tweede helft voerde Vitesse conform verwachting de druk op. Groene Ster bleef echter de rijen goed gesloten houden waarbij elke speler tot het uiterste ging om de Arnhemmers het scoren te beletten. En als Vitesse weer eens gevaarlijk werd, was er nog altijd Mark Voss. Met wederom een fraaie redding werd een hard schot van in de rust ingevallen Miliano Jonathans onschadelijk. Enkele tellen later pegelde Million Manhoef namens de eredivisionist op de lat. Was op deze memorabele avond weer een bekersensatie in de maak voor de sterdragers? Dat was de vraag die menig toeschouwer zich afvroeg richting de slotfase. De rake knik via het hoofd van Oroz zorgde uiteindelijk ervoor dat toch de ban gebroken werd. Groene Ster, met inmiddels Stan Shotton, Tom Hajjai en Tom Middelhoven als verse krachten in de ploeg, probeerde er vervolgens een slotoffensief uit te persen. De poging van Tom Hajjaji belandde echter hoog over en in de eindfase lukte het in de combinatie tussen Safouane Ahidar en Dylan Zwartjes net niet om tot een schotpoging te komen. Aan de overkant kreeg Vitesse meer ruimtes. Pogingen van Manhoef en Domgjoni werden verijdeld door Mark Voss en inzet van Kozlowski ketste via de onderkant van de lat het doel uit. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Stan Teuben gingen de handen in de lucht bij de vele toeschouwers na deze mooie prestatie van Groene Ster.

Dinsdag 31 oktober 2023 kan voor Groene Ster weer de boeken in als een memorabele bekeravond. Groene Ster kijkt terug op een fantastisch evenement in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker tegen Vitesse. Buiten de lijnen leverden onze vele trouwe vrijwilligers een heldendaad, wekenlang werden alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen om deze wedstrijd te kunnen organiseren. Dank aan eenieder! Dank ook aan sponsoren en partners die het mede mogelijk hebben gemaakt dit evenement te kunnen organiseren.

Groene Ster kijkt terug op een unieke bekeravond in haar 97-jarige clubhistorie en deed op de laatste avond van de maand oktober volop aan klantenbinding. Twee rondes in de TOTO KNVB beker werden dit seizoen overleefd met het absolute hoogtepunt tegen eredivisieclub Vitesse. Even was er die hoop op een verlenging en een wellicht wat zenuwachtiger wordende opponent. Een nieuw hoofdstuk in de clubgeschiedenis van Groene Ster is toegevoegd. De dank voor alle inzet aan vrijwilligers, sponsoren en iedereen die een dergelijk evenement mede mogelijk wist te maken, is enorm groot.

Groene Ster – Vitesse 0-1 (0-0). 83. Dominik Oroz 0-1. Scheidsrechter: Stan Teuben (Aarle-Rixtel).

AFTERMOVIE

VIDEO’S

VITESSE heeft veel moeite met AMATEURPLOEG 😨 | Samenvatting Groene Ster – Vitesse – YouTube

FOTO’S

FOTO ALBUM (Bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *