Groene Ster ontvangt koploper SteDoCo

Komend weekend komt de eerste periode van seizoen 2023-2024 aan zijn einde. In de Derde Divisie B ontvangt Groene Ster koploper SteDoCo op wederom een thuisduel op zaterdagavond. Om 18.00 uur wordt er voor het beginsignaal gefloten op sportpark Pronsebroek. Voor beide ploegen staan er de nodige belangen op het spel. Groene Ster snakt naar een resultaat om onderin weg te geraken. Lijstaanvoerder SteDoCo ruikt de eerste periodetitel en kan deze prijs in Heerlerheide in de wacht slepen.

Na de oorwassing tegen concurrent Quick in een onstuimig Den Haag moet Groene Ster de rug rechten als komende zaterdagavond weer een thuisduel wacht op eigen terrein. Groene Ster – SteDoCo is het tweede achtereenvolgende thuisduel op de zaterdag nadat twee weken eerder Sportlust’46 uit Woerden (0-0) te gast was. In de eerste seizoenshelft volgt dan nog een thuisduel op de zaterdag (25 november) als een andere zaterdagvereniging Barendrecht op bezoek komt.

Zaterdag liggen er weer nieuwe kansen als koploper SteDoCo (Sterk Door Combinatie) de opponent is. De ploeg van hoofdtrainer Rick Adjei is aan een serie bezig van zes winstpartijen op rij nadat Barendrecht op zaterdag 16 september met 0-2 te sterk bleek voor de ploeg uit Hoornaar. SteDoCo speelde vorig seizoen de finales van de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. Uiteindelijk bleek GVVV, tegenstander van Groene Ster in het eerste play-off tweeluik, te sterk over twee duels. In de nieuwe weekendcompetitie zit SteDoCo op het winnende spoor met de meeste punten en gescoorde doelpunten na 11 duels.

Een resultaat halen na een midweekse zware bekerwedstrijd tegen eredivisionist Vitesse bleek afgelopen zondag een brug te ver voor de sterdragers. De 6-0 nederlaag in de Hofstad kwam hard aan, maar leverde ongeacht de uitslag onverminderd geen punten op. Met historisch gezien ook competitienederlagen na de midweekse landelijke bekerduels tegen Heerenveen in 2018 (toen Unitas met 0-4 op de zondag te sterk bleek) en VVV-Venlo in 2019 (opvolgend een 2-0 nederlaag bij ADO’20 in Heemskerk) blijkt resultaat boeken na een enerverende en magische bekeravond toch lastig in de praktijk. Groene Ster zal de off-day tegen Quick snel moeten vergeten en zich tegen SteDoCo weer moeten wapenen voor de kwaliteiten en scoringsdrift van de tegenstander. Eerdere sterke resultaten tegen hoog genoteerde ploegen als Sportlust’46 en TEC, waarin Groene Ster vanuit het collectief een 0-0 resultaat boekte, moeten de nodige handvaten opleveren om ook tegen de koploper de mouwen op te stropen en voor de punten te strijden. In deze competitie heeft elke wedstrijddag immers weer zijn eigen verhaal en liggen er altijd mogelijkheden op de loer.

Wij hopen u komende zaterdagavond langs de lijn te mogen ontmoeten op sportpark Pronsebroek.


Zaterdag 11 november 2023

Groene Ster – SteDoCo

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Roel van der Werff uit Drunen

aanvang: 18.00 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 12 Hoek AWC 14.30 uur (zat)
11-11-2023/12-11-2023 Kloetinge UNA 15.00 uur (zat)
Periode 1 TOGB Sportlust’46 15.00 uur (zat)
  TEC Quick 15.30 uur (zat)
  Baronie Barendrecht 18.00 uur (zat)
  Groene Ster SteDoCo 18.00 uur (zat)
  Unitas Meerssen 14.00 uur
  OSS’20 Blauw Geel’38 14.00 uur
  Gemert OJC Rosmalen 14.00 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zaterdag 11 november 2023 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – SteDoCo 1 Lie Vossenberg pupil van de week. De 5-jarige Lie is speler van Groene Ster JO7-1 en zit in groep 3 van Bassischool Frans Postma. Zijn favoriete club is Ajax en zijn favoriete speler is Dusan Tadic en bij Groene Ster is doelman Mark Voss zijn favoriet. Lie voorspelt een 4-2 overwinning voor Groene Ster tegen SteDoCo. Groene Ster wenst Lie veel plezier en een leuke avond.

 

 

 

SPONSOR VAN DE WEDSTRIJDBAL

SPONSOR VAN DE WEEK

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *