Groene Ster de complimenten, SteDoCo de punten

Groene Ster verloor afgelopen zaterdagavond de laatste competitiewedstrijd in de eerste periode. Op een waterkoud sportpark Pronsebroek bleek koploper SteDoCo uit Hoornaar na 90 minuten met 0-2 te sterk. Na een dik uur voetbal kwam het verschil op de ranglijst tot uitdrukking. Waar Groene Ster een kwartier na rust een drietal mogelijkheden op de openingstreffer onbenut liet, deed de lijstaanvoerder dat wel aan de overzijde. Na een slotoffensief viel in de slotminuut nog de statistische 0-2. SteDoCo, dat na afloop opgelucht adem haalde met de zege in Limburg, verstevigt de koppositie en pakt door de zevende winst op rij de eerste periodetitel. Groene Ster blijft met de vierde nederlaag op rij in de hoek zitten waar de klappen vallen en staat met nog maar een punt boven de degradatiestreep op een zestiende plek.

Net als tegen Sportlust’46 van twee weken geleden was ook het treffen Groene Ster – SteDoCo een ontmoeting tussen twee verenigingen die zich elkaar voor het eerst tegenkomen in competitieverband. Groene Ster wilde de nare smaak van de sof bij Quick in Den Haag (6-0) wegspoelen en kreeg met het bezoek van de koploper een pittige kluif voor de kiezen. De sterke vertoningen tegen andere topploegen in deze divisie gaven echter de nodige aanknopingspunten. Vanuit die insteek bespeelde Groene Ster ook de lijstaanvoerder, die over de meest scorende voorhoede van de Derde Divisie B beschikt. In de eerste helft stond het aan Groene Ster-zijde echter organisatorisch sterk en waren kansen schaars en op een hand te tellen. Een indraaiende hoekschop van Dylan Zwartjes werd door SteDoCo-goalie Maarten de Fockert uit het doel gestompt en SteDoCo kreeg via frontman Joran Schröder enkele kleine kansjes en eenmaal pareerde Mark Voss een schotpoging van Rodny Lopes Cabral.

In de tweede helft opende Groene Ster sterk en werden er een drietal goede mogelijkheden afgedwongen om tot scoren te komen. Eerst zag Clint Ghijsen zijn inzet uit de rechterbovenhoek worden getikt door SteDoCo-goalie Maarten de Fockert. Uit de ontstane hoekschop eindigde de lage schuiver van Danny Stassar naast de paal en een paar minuten later kreeg de bal bij een ferme uithaal van Safouane Ahidar niet genoeg daling om de SteDoCo-doelman te verontrusten. De voorsprong kwam er echter niet, wel voor de bezoekers. Nadat Mark Voss eerst nog van dichtbij redding wist te brengen op de inzet van Joran Schröder was het even later raak. Na een voorzet en een wat ongelukkige kluts via het been van Tom Middelhoven zag goalgetter Schröder kans om in het strafschopgebied uit te halen en de 0-1 aan te tekenen. Een doelpunt wat vaak het verschil blijkt tussen hoog op de ranglijst vertoeven en in de gevarenzone verkeren. Groene Ster probeerde in de resterende tijd voor de gelijkmaker te gaan, waarbij SteDoCo rustig kon afwachten. Een reddend been van Mark Voss op de inzet van Sjaak Kuyper voorkwam de 0-2 en aan de overkant kreeg invaller Stan Shotton namens Groene Ster nog een mogelijkheid. Diens schot miste echter richting en precisie. Vlak voor het einde lag er een gapend gat in de Limburgse achterhoede waarvan de koud in het veld staande Tibeau van Leerdam kon profiteren met een snelle counter: 0-2. Een treffer louter voer voor de statistieken, welke voor de ploeg van trainer Rick Adjei de zevende winst in successie betekende.

Groene Ster bleef wederom met lege handen achter, weerde zich meer dan kranig tegen de koploper en tikte duidelijk een ander niveau aan dan de vorige speelronde. Achteraf gaven de sympathieke bezoekers ook toe na een lange 0-0 tussenstand opgelucht te zijn dat de brilstand kon worden omgebogen. Groene Ster koopt er weinig voor aangezien voor het vierde duel op rij de doelpunten uitblijven en de ploeg in de onderste regionen blijft. Vertrouwen houden en op naar de volgende is dan de enige boodschap. Zaterdagavond 18 november 2023 (18.30 uur) wacht de Limburgse derby bij debutant Meerssen. Een op zichzelf staande wedstrijd waarin beide ploegen de tot nu toe gesprokkelde puntenoogst zullen willen uitbreiden om de onderste regionen te verlaten.

Groene Ster – SteDoCo 0-2 (0-0). 66. Joran Schröder 0-1, 88. Tibeau van Leerdam 0-2. Scheidsrechter: Roel van der Werff (Drunen).

Bekijk foto’s Groene Ster – SteDoCo (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *