Discutabele tegengoal laat Groene Ster met lege handen achter in Veghel

Er rust kennelijk dit seizoen een vloek op de slotminuten in de wedstrijden van onze hoofdmacht. Afgelopen zondag moest de groen-witte brigade bij Blauw Geel’38 in Veghel opnieuw in de slotminuten een tegentreffer incasseren, waardoor zichtbaar resultaat in de vorm van een dikverdiend punt in rook opging. Deze keer extra zuur om twee redenen. Ten eerste omdat het altijd de vraag zal blijven of de bal bij de Veghelse beslissende treffer in de slotminuut wel of niet de doellijn van Groene Ster-doelman Mark Voss had gepasseerd. Scheidsrechter Haico Michielsen liet in eerste instantie dan ook betrekkelijk lang doorspelen, maar besloot op advies van zijn traag vlaggende assistent Kevin Moed alsnog naar de middenstip te wijzen om het doelpunt goed te keuren. Ten tweede had Groene Ster een doelpuntloze middag zeker niet verdiend na een verdienstelijk optreden waarbij een in de eerste helft dominant spelend Groene Ster verzuimde om afstand te nemen van het veel hoger geklasseerde Blauw Geel’38 door drie riante scoringsmogelijkheden onbenut te laten. 

De eerste kans in de wedstrijd was voor thuisclub Blauw Geel’38, de equipe van oud Groene Ster-trainer Maurice Verbunt verzuimde op voorsprong te komen. Geheel vrijstaand kopte spits Lars Loermans de bal in, maar doelman Groene Ster-doelman Mark Voss wist redding te brengen. Hierna nam Groene Ster het commando volledig over en zorgde dat Blauw Geel’38 zich moest beperken tot verdedigen. Eerst was er een kans en schotpoging voor Tom Hajjaji en daarna verscheen in de snelle omschakeling Joris de Kleijn vrij voor Blauw Geel’38-goalie Jordy Zielschot, die redding bracht. Ook een fraaie solo van Dennis Petit werd in kansrijke positie verijdeld door de Veghelse sluitpost. 

Meteen na de pauze leek de thuisclub te gaan scoren. Topscorer Ben van den Nieuwenhof (12 treffers) schoof de bal naast een leeg doel en doelman Mark Voss reageerde attent op een inzet van Koen van der Zanden. Hierna golfde het spel op en neer in een fase waarin echte grote kansen ontbraken, al misten de Groene Ster-aanvallers in deze fase de noodzakelijke gretigheid om voor gevaar te zorgen. Ook de vierde editie Blauw Geel’38 – Groene Ster op divisieniveau (na driemaal een 1-1 gelijkspel) leek te gaan eindigen in een remise zonder doelpunten. Een uitslag welke de spelaandelen en verhoudingen in het veld ook het beste weergaf. Tot de opvallende slotminuut waarin de arbitrage een hoofdrol opeiste en het weinig overtuigende vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter alsnog genade vond en de treffer van Robin Voets tot een geldige liet verklaren: 1-0.  

De teleurstelling na afloop was dan ook enorm groot binnen en buiten de lijnen aan groen-witte zijde. De ploeg en staf moet een compliment krijgen voor de enorme strijdbaarheid en juiste instelling welke aan de dag werd gelegd. Ook was de aanwezigheid van een grote groep supporters uit Heerlerheide een mooie steun voor de ploeg. Velen hadden de ijskoude weersomstandigheden getrotseerd om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn en om onze oud-trainer Maurice Verbunt te begroeten. Positief was ook de muzikale inbreng van de talentvolle zanger van onze eigen bodem Joy Blijdenstein, die een prima gastoptreden verzorgde na de wedstrijd op uitnodiging van Maurice Verbunt en Blauw Geel’38.  

Lang treuren na een dergelijke apotheose is er niet bij. De eerste seizoenshelft kent nog twee cruciale slotduels voor de sterdragers. Allereerst wacht komende zondag 10 december (aanvang: 14.30 uur) het laatste thuisduel van 2023 als OJC Rosmalen (nummer 15) op bezoek komt. Een rechtstreekse kelderkraker tegen een directe concurrent in de onderste regionen van de Derde Divisie B.

Blauw Geel’38 – Groene Ster 1-0 (0-0). 89. Robin Voets 1-0. Scheidsrechter: Haico Michielsen (Chaam).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *