Groene Ster maakt zich op voor Limburgse derby bij Meerssen

Na de eerdere afgelasting op een verregende zaterdag 18 november 2023, staat komende donderdag 25 januari 2024 het inhaalduel Meerssen – Groene Ster op de agenda van de Derde Divisie B. In deze enige Limburgse derby van de Derde Divisie zal er vanouds worden gestreden voor de punten. Met drie plekken en zes punten verschil tussen Meerssen (nummer 13) en Groene Ster (nummer 16) kan de winnaar goede zaken met het oog op de spannende strijd onderin de ranglijst.

Beide ploegen kwamen afgelopen weekend niet in actie. Daarvoor hervatte Groene Ster de competitie met een 0-1 winst bij OSS’20 en pakte Meerssen een punt op eigen terrein tegen hoogvlieger UNA (1-1). Met nog precies een halve competitie voor de boeg is er nog van alles mogelijk in deze interessante competitie. Meerssen – Groene Ster begint donderdag om 20.00 uur als arbiter Stijn van Zuilichem voor de aftrap zal fluiten.

Groene Ster en Meerssen troffen elkaar voor het laatst in competitieverband in seizoen 2018-2019. In die voetbaljaargang schreef Groene Ster geschiedenis door het kampioenschap in de hoofdklasse B te grijpen, de promotie naar de Derde Divisie te bewerkstelligen en naderhand ook nog eens de districtsbeker voor zich op te eisen. Het winnen van de ‘dubbel’ werd vier seizoenen later ook een huzarenstukje voor SV Meerssen. Seizoen 2022-2023 staat voor de geel-zwarten dan ook dikgedrukt in de clubanalen. Donderdagavond is de ontmoeting tussen beide hoogste spelende Limburgse amateurclubs weer in ere hersteld en dan op divisieniveau. Een Limburgse derby om naar uit te kijken derhalve.

Na een moeizame start met drie punten uit zeven duels is Meerssen inmiddels aan een gedegen serie bezig van tien duels en 16 punten. In die reeks staat oud-prof Kevin Hofland aan het roer in Meerssen nadat succescoach Danny Volkers de club vanwege zijn werk voor Roda JC verliet. Onder Hofland werd de opmars ingezet, waarbij vooral opvalt dat Meerssen in eigen huis voor veel ploegen een taaie tegenstander blijkt. Van het puntentotaal (19) na een halve competitie werden er door Meerssen maar liefst 16 punten op het eigen sportpark Marsana binnen gehengeld. Alleen het sterke Sportlust’46 wist met de volle buit (1-3) uit Meerssen te vertrekken eind augustus 2023.

Groene Ster tankte twee weken geleden vertrouwen door de 0-1 uitzege bij OSS’20, waardoor de ploeg van Jordy Reneerkens eindelijk weer eens aan de juiste kant van de score stond. In de belangrijke komende reeks (na Meerssen wacht op zondagmiddag een bezoek bij Unitas) is het zaak om die ingeslagen weg een passend vervolg te geven. Met de juiste beleving, mentaliteit en strijdlust zullen donderdag de mouwen moeten worden opgestroopt om een positief resultaat in de Limburgse clash te bewerkstelligen.

Het belooft een interessante avond te worden in Meerssen tussen de twee hoogst spelende Limburgse amateurploegen. Een wedstrijd die u eigenlijk niet mag missen! Om 20.00 uur gaat de bal rollen. Wij hopen de trouwe Groene Ster-aanhanger ook in Meerssen te mogen begroeten om de ploeg te steunen op weg naar een mooi resultaat. Zorg dat je erbij bent!

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Marsana
Proost de Beaufortstraat 21
6231 EB Meerssen

Donderdag 25 januari 2024

Meerssen โ€“ Groene Ster

Locatie: Sportpark Marsana

Scheidsrechter: Stijn van Zuilichem uit Bladel

aanvang: 20.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *