Groene Ster JO19-1 verslaat Reuselt Sport JO19-1 en boekt eerste zege in Vierde Divisie

Groene Ster JO19-1 boekte afgelopen zaterdagmiddag 9 maart 2024 de eerste overwinning in de nieuwe voorjaarscompetitie van de Vierde Divisie. Tegenstander Reuselt Sport JO19-1 werd op sportpark Pronsebroek na een degelijke wedstrijd met 2-0 verslagen.

Net als Groene Ster JO19-1 had ook het Brabantse Reusel Sport JO19-1 een punt verzameld na drie duels. Afgelopen zaterdag ging Groene Ster JO19-1 in haar tweede thuiswedstrijd in de Vierde Divisie snel op zoek naar doelpunten. In de eerste helft ontspon zich een slordige wedstrijd waarin Groene Ster overduidelijk de bovenliggende partij was. Treffers bleven vooralsnog uit door te veel foute keuzes in balbezit bij Groene Ster en een tegenstander die niet bij machte was iets te creรซren. Toch wist Groene Ster JO19-1 tot een aantal goede kansen te komen. Nog voor het rustsignaal viel de openingstreffer. Middenvelder Dani Hoyer zette met een diepe pass Monir Afansiou vrij voor de keeper. Monir wist middels een uitstekende aanname deze kans in een doelpunt om te zetten. De 1-0 voorsprong voor Groene Ster JO19-1 betekende ook meteen de ruststand.

Na rust sloeg Groene Ster vrijwel direct toe en verdubbelde de score. Een afgemeten voorzet van Monir Afansiou werd door spits Sten Temmink bekwaam afgerond: 2-0. Het spel van Groene Ster werd beter en het was wachten op een uitbreiding van de score. Op dat moment besloot de coach van Reusel Sport te wisselen van formatie, waardoor de bezoekers meer ruimtes kregen. Tot grote kansen kwamen de bezoekers echter niet, deze waren namelijk wederom voor Groene Ster. De ingevallen Tarik el Kasmi kreeg iedereen op de banken toen het leek of zijn inzet verzilverd werd. Dit was echter niet het geval. Ook wist Monir Afansiou een dot van een kans onbenut te laten. De wedstrijd liep ten einde toen Reusel Sport vlak voor tijd de eerste echte kans kreeg. Echter was het geluk aan de zijde van Groene Ster dat de aansluitingstreffer voor de Brabanders niet viel en de 2-0 winst kon worden gevierd.

Na 90 minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter Hoelbeekx af en was de eerste driepunter voor de hoofdmacht van de jeugdafdeling in de Vierde Divisie een feit. Groene Ster JO19-1 vertoeft na vier duels op een achtste plaats met vier punten en zal komende zaterdag op bezoek bij Venray JO19-1 ook in een uitwedstrijd het eerste resultaat willen gaan boeken. Trainer Brian Goessens na afloop: “Wij zijn heel blij met deze overwinning, ondanks dat het niet onze beste wedstrijd was. Wij hebben een aantal mindere resultaten gehad door ons eigen toedoen, hopelijk zetten wij met deze zege de weg omhoog in”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *