Groene Ster pakt cruciale driepunter in degradatiekraker

Groene Ster won afgelopen zondag op sportpark Pronsebroek de cruciale degradatiekraker tegen Baronie met minimaal verschil. Na een 0-0 ruststand kwam de winnende treffer in de tweede helft tot stand via invaller Bas Breukers: 1-0. De groen-witten doorbreken daarmee de negatieve serie van drie opvolgende nederlagen en houden de aansluiting in de Derde Divisie B met de plekken boven de degradatiestreep.ย 

Op zondag 20 augustus 2023 boekte Groene Ster de laatste driepunter in Heerlerheide toen OSS’20 in de seizoensouverture met 3-1 werd verslagen. Meer dan een half jaar na de openingswinst van de competitie viel er voor Groene Ster eindelijk weer eens wat te vieren op eigen bodem in de vorm van een driepunter tegen Baronie. Net als in het eerdere treffen tussen Groene Ster en Baronie kon afgelopen zondag op sportpark Pronsebroek dezelfde eindscore de boeken in. Scoorde Danny Stassar in extremis vanaf de stip de winnende treffer in Breda (0-1), in Heerlerheide zorgde de ingevallen aanvaller Bas Breukers na 70 minuten voetbal voor de gouden treffer. Een doelpunt welke tot stand kwam in een fase waarin Groene Ster nadrukkelijker de aanval zocht na een vooral lastig eerste uur waarin Baronie de betere kansen om zeep hielp en Groene Ster zelden de Bredase verdediging op de proef kon stellen. In de eerste helft combineerde Baronie duidelijk beter met vooral veel flankgevaar. Zo redde Groene Ster-doelman Mark Voss sterk op een inzet van Ouassiem Ikhmech en even later kregen de groen-witten de hulp van de paal na wederom een listige inzet via de hak van Ikhmech en de gemiste rebound van Mejres.

Na rust vermande Groene Ster zich en met het inbrengen van Bas Breukers ontstonden er meer dreigende momenten in de aanval. Toch moest Mark Voss nog eenmaal zijn kunnen tonen door als winnaar uit de bus te komen nadat wederom de balvaardige Ikhmech voor hem opdook. Groene Ster zette in het laatste half uur een offensief in. Waar eerst de volley van Bas Breukers op aangeven van Claudio Kiala nog naast het doel eindigde, was het even later wel raak. Na goed voorwerk van Danny Stassar zag Claudio Kiala diens poging op de lat uiteen spatten, waarna de rebound een koud kunstje bleek voor Bas Breukers: 1-0. Gesterkt door de voorsprong verscheen Groene Ster vaker voor het vijandelijke doel. Twee inzetten van Claudio Kiala werden door Baronie-goalie Luuk Brand onschadelijk gemaakt en een laag schot van aanvoerder Dylan Zwartjes eindigde op de buitenkant van de paal. Na een aardige blessuretijd van arbiter Rob Souwen klonk er een verlossend eindsignaal en konden middels een 1-0 zege de handen eindelijk weer eens de lucht in op sportpark Pronsebroek.

Groene Ster ziet de kloof na een play-off plek nu verkleind worden tot twee punten met nog tien duels voor de eindstreep. Om de zege op Baronie verder gestalte te geven en de weg omhoog in te slaan wachten komende zondag 17 maart wederom 90 cruciale minuten als Groene Ster op bezoek gaat bij concurrent AWC in Wijchen, de nummer 15 van de ranglijst.

Groene Ster – Baronie 1-0 (0-0). 70. Bas Breukers 1-0. Scheidsrechter: Rob Souwen (Tilburg).

Bekijk foto’s Groene Ster – Baronie (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *