Groene Ster toont herstel met verdiende winst op UNA

Na de teleurstellende nederlaag in Wijchen bij concurrent AWC wist Groene Ster zich afgelopen zondag op knappe wijze te herstellen in het thuisduel tegen subtopper UNA. Na een sterke vertoning vol met strijd, de juiste wedstrijdmentaliteit en trefzekerheid op de juiste momenten stapten de groen-witten met een verdiende 3-1 zege van het veld. Een overwinning die de burger nieuwe moed geeft in de strijd voor handhaving.

Groene Ster opereerde tegen het altijd goed voetballende UNA vanuit het collectief en kreeg daarvoor in de eerste helft de beloning door twee rake treffers van aanvoerder Dylan Zwartjes. De 2-0 voorsprong met rust kreeg gestalte rond de 23e minuut waarbij Dylan Zwartjes werd aangespeeld door Danny Stassar en na sterk doorzetten en een verdekt schot met zijn linkerbeen UNA-goalie Petar Stoskovic het nakijken gaf: 1-0. Vijf minuten voor rust werd de score verdubbeld nadat Levi Golsteijn op de flank er als een speer vandoor ging om vervolgens door de Veldhovense sluitpost gevloerd te worden binnen de beruchte lijnen. Dylan Zwartjes pakte vanaf de stip het buitenkansje onberispelijk uit en zette de 2-0 ruststand op het scorebord. In de eerste 45 minuten kregen de bezoekers twee mogelijkheden via een afstandsschot van Louisben Jagt en een vrije trap van Sten Senders. Beide wapenfeiten werden door Mark Voss onschadelijk gemaakt.

In de tweede helft kreeg Groene Ster al vroeg de mogelijkheid op een doelpunt. De inzet van Clint Ghijsen na een afgeslagen bal caramboleerde echter via UNA-verdediger Tom Scheepers over het doel. Daaropvolgend kreeg Claudio Kiala achter elkaar twee schotmogelijkheden in het strafschopgebied. Diens eerste poging zeilde nog hoog over het doel. In het daaropvolgende dreigende moment was het wel raak voor de aanvaller met een hard schot in het dak van het doel waar UNA geen antwoord op had: 3-0. UNA wist al snel te milderen met de 3-1 via Lorenzo Koenders en zocht met nog een half uur op de klok de aansluiting. Groene Ster gaf echter geen krimp, bleef vanuit een ijzeren discipline voetballen en kreeg met een aantal uitvallen zelfs mogelijkheden op meer treffers. Pogingen van Claudio Kiala en invaller Stan Shotton vonden echter het doel niet. Aan de andere kant toonde Groene Ster-doelman Mark Voss zijn kunnen door een poging van dichtbij van Bassou Boulghalgh onder de lat weg te tikken en een dreigende voorzet van Brian Boogers stijlvol te klemmen in de doelmond. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Prick konden voor de tweede thuiswedstrijd op rij de handen op elkaar na een verdiende 3-1 overwinning voor de sterdragers.

Met nog acht duels richting de eindstreep komt Groene Ster nu puntgelijk (20 punten) met Unitas voor plek 16 (play-offs) en bedraagt de kloof naar de eerste veilige 14e plek vijf punten. De wijze waarop een hardwerkend Groene Ster voor de dag kwam tegen hoogvlieger UNA zal vertrouwen moeten geven voor de komende belangrijke reeks. Komende Paaszaterdag wacht de uitbeurt bij Sportlust’46, de nummer drie van de ranglijst. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt in Woerden.

Groene Ster – UNA 3-1 (2-0). 23. Dylan Zwartjes 1-0, 40. Dylan Zwartjes (strafschop) 2-0, 55. Claudio Kiala 3-0, 58. Lorenzo Koenders 3-1. Scheidsrechter: Dominique Prick (Maastricht).

Bekijk foto’s Groene Ster – UNA (bron: Tom de Cock)

ย 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *