Collectief Groene Ster pakt driepunter in Woerden

Na de verdiende 3-1 zege op UNA heeft Groene Ster afgelopen Paaszaterdag opnieuw drie punten in de wacht gesleept. Op bezoek bij Sportlust’46, de nummer drie van de ranglijst, werd een 0-1 uitzege geboekt. Een als collectief spelend Groene Ster kreeg enkele minuten na rust de winnende treffer in de schoot geworpen door een blunder van de Woerdense goalie Romero Antonioli die een terugspeelbal onder zijn voet liet lopen waarna de bal via de binnenkant van de paal over de lijn dwarrelde. Groene Ster gaf daarna niets meer weg en trok de minimale 0-1 voorsprong over de streep. Drie dikke punten voor de sterdragers die gekoesterd zullen worden in de strijd voor handhaving in de Derde Divisie B.

Groene Ster boekte een zwaarbevochten zege in een druilerig Woerden en heeft na 27 duels de directe degradatieplaatsen verlaten waarbij tevens de eerste veilige 14e plek in zicht is gekomen. De achterstand bedraagt nog twee punten op AWC, al heeft de ploeg uit Wijchen wel nog een wedstrijd in te halen tegen Blauw Geelโ€™38. Op een, ondanks het regenachtige weer, goed gevuld sportpark Cromwijck in Woerden, nam de thuisclub vanaf de aftrap het initiatief. Steeds was er een middenvelder vrij aanspeelbaar bij de thuisclub, waardoor er via sterk aanvalsspel diverse mogelijkheden werden afgedwongen aan de zijde van Sportlustโ€™46. Groene Ster moest voor rust vooral terug in de verdediging en wist in de eerste helft moeizaam de aanval te vinden. Ondanks het overwicht voor de thuisclub vielen er geen doelpunten in het eerste bedrijf. Een uitstekende Groene Ster-doelman Mark Voss voorkwam met meerdere reddingen dat Sportlust’46 tot scoren kon komen. Zo redde de sluitpost op inzetten van Bendadi (via de paal tot hoekschop verwerkt) en zorgde de tussenkomst van de paal bij schoten van Meiring en Al Mahdi dat er geen treffers konden worden genoteerd. Met verder een collectief sterke verdediging aan Groene Ster-zijde konden de kleedkamers worden opgezocht met een brilstand.

In de tweede helft was het Groene Ster, dat na enkele minuten mocht juichen. Sportlust’46-doelman Romero Antonioli kreeg een terugspeelbal van Youri Duisterhof niet onder controle en zag de bal tergend langzaam de doellijn passeren. Arbiter Eric van de Vaart keek nog even naar zijn assistent om vervolgens resoluut naar het midden te wijzen: 0-1. Deze opsteker sterkte Groene Ster om met nog meer beleving overeind te blijven. De thuisclub zocht massaal de aanval, maar echt gevaarlijke momenten zoals in de eerste helft bleven uit. Ook alle veelal aanvallende wissels van Sportlust’46-coach Jochem Twisker zorgden niet oor verontrusting in de sterk opererende achterhoede van Groene Ster. In de slotfase werden de ruimtes groter en waren de beste kansen zelfs voor de sterdragers. Achtereenvolgens Bas Breukers en Claudio Kiala verzuimden via kansen in de counter om het duel definitief in het slot te gooien. De zes minuten extra tijd duurden dan ook enorm lang, voordat de wederom trouw aanwezige vaste supporters, spelers en staf juichend het eindsignaal van de leidsman konden begroeten.

Met nog zeven finales te gaan is de spanning om te snijden in de onderste regionen van de Derde Divisie B. Groene Ster heeft de aansluiting verder gestalte gegeven en treft nu aanstaande zondag het Haagse Quick in Heerlerheide. De bezoekers gaan fier aan de leiding in de derde periode met de volle winst uit vier wedstrijden. Voor beide ploegen derhalve volop belangen op het spel, waarbij Groene Ster vastberaden zal zijn om de eerdere 6-0 oorvijg in de Hofstad recht te zetten. Aanstaande zondag 7 april op sportpark Pronsebroek zal er om 14.30 uur worden afgetrapt.

Sportlust’46 – Groene Ster 0-1 (0-0). 47. Romero Antonioli (eigen doelpunt) 0-1. Scheidsrechter: Eric van der Vaart (Maartensdijk).

Beelden: met dank aan Sport Inside TV

Foto’s: met dank aan Henk van Odenhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *