Groene Ster vloert Quick en pakt derde zege op rij

Groene Ster heeft de derde zege op rij te pakken. Afgelopen zondag werd het Haagse Quick op het eigen sportpark Pronsebroek met 2-1 verslagen. In een eerste helft zonder treffers vielen de doelpunten na rust binnen een tijdsbestek van zes minuten. De openingstreffer na 70 minuten via een schuiver van Levi Golsteijn, de snelle gelijkmaker van Quick en de hernieuwde voorsprong voor Groene Ster in diezelfde minuut via een rake kopbal van verdediger Dennis Petit betekende de doelpuntenproductie op speeldag 28 van de Derde Divisie B. Met de 2-1 winst zit Groene Ster in een sterke serie met 12 punten uit de laatste vijf duels.

Voorafgaand stonden er weer volop belangen op het spel bij Groene Ster – Quick. De bezoekers maken een degelijk seizoen door en stonden bovenaan de derde periode met vier keer de volle buit. Aan die reeks werd door Groene Ster eigenhandig een einde gemaakt. De ploeg van Jordy Reneerkens speelt elke competitieronde een finale, opereerde wederom vanuit een strijdbaar collectief en scoorde op de juiste momenten om de overwinning naar zich toe te trekken. Met Brett Pauly terug in de basis zette Groene Ster aanvallend meteen druk op de defensie van Quick. Een aantal speldenprikken via Levi Golsteijn en Brett Pauly vonden echter nog geen doel in een eerste helft waarin Groene Ster, behoudens een scrimmage voor het eigen doel, weinig tot niets weggaf. De aanwezige toeschouwers, waarvoor het weer eens goed toeven was gezien de prima temperatuur, zagen voor rust geen treffers vallen.

In de tweede helft kreeg Groene Ster meteen een dot van een kans op de openingstreffer. Na een goede aanval bracht Levi Golsteijn de goed meelopende Brett Pauly in stelling. Diens schuiver verdween echter net naast de rechterpaal in plaats van tegen de touwen. Gaandeweg ontspon zich een boeiend gevecht met volop verbeten duels waarbij het gevaar voor beide doelen niet onopgemerkt bleef. Een indraaiende hoekschop van Dylan Zwartjes eindigde net op de lat voordat de instormende Joris de Kleijn gevaarlijk kon worden. Groene Ster brak de ban na 70 minuten. Goed storend werk van Levi Golsteijn op het middenveld en de doorgeefbal van Bas Breukers bezorgden Levi Golsteijn ruim baan richting het Quick-doel. Na een lange rush schoof de flankaanvaller met een lage schuiver de 1-0 binnen. Lang genieten van deze openingstreffer was er niet bij. Een schot naast de paal via Levi Golsteijn betekende niet de 2-0. Aan de andere kant egaliseerde Quick snel nadat rechtsback Thomas van Haaften bij een Haagse aanval mee naar voren toog en vogelvrij de 1-1 op het scorebord kon zetten. De toeschouwers gingen er nog eens goed voor zitten, want notabene in diezelfde minuut van de gelijkmaker viel ook weer de hernieuwde voorsprong voor Groene Ster. Een aangesneden vrije trap van Dylan Zwartjes werd via het hoofd van verdediger Dennis Petit tot doelpunt gepromoveerd: 2-1. Met diens rake kopbal in de uiterste hoek zo’n kwartier voor het eindsignaal rook Groene Ster aan een nieuwe belangrijke driepunter. In het restant van het duel viel er zowel geen Limburgs kwartiertje als een Haags kwartiertje te noteren. Groene Ster kreeg aanvallend weliswaar een aantal mogelijkheden om de score op te schroeven, maar aan de 2-1 stand kwam geen verandering meer. Mede ook omdat aan de andere kant Groene Ster defensief niks weggaf en vanuit een collectieve teamprestatie de overwinning naar zich toetrok.

Na vorig seizoen louter nederlagen tegen Quick en het verlies eerder dit seizoen in Den Haag draaide Groene Ster in deze editie de rollen om. De derde zege op rij zorgt ervoor dat Groene Ster met 26 punten een plaats omhoog klimt en met nog zes duels voor de boeg een kloof heeft naar de eerste veilige (14e) plaats van twee punten. Komend weekend wacht een duel op zaterdagmiddag (14.30 uur) als Groene Ster op bezoek gaat bij SteDoCo. De ploeg uit Hoornaar deelt de koppositie met Barendrecht.

Groene Ster – Quick 2-1 (0-0). 71. Levi Golsteijn 1-0, 75. Thomas van Haaften 1-1, 77. Dennis Petit 2-1. Scheidsrechter: Tim Visser (Dinteloord).

Bekijk foto’s Groene Ster – Quick (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *