Groene Ster op zaterdag naar SteDoCo in Hoornaar

Komend weekend worden op twee duels na, alle ontmoetingen van speeldag 29 op de zaterdag afgewerkt in de Derde Divisie B. Voor Groene Ster wacht op zaterdag 13 april de verre trip naar Hoornaar waar SteDoCo, samen met Barendrecht de gedeelde koploper in de Derde Divisie B, de tegenstander is. Een fikse sportieve uitdaging voor de sterdragers, die met drie keer de volle winst aan een goede serie bezig zijn.

Groene Ster speelt dit seizoen niet onverdienstelijk tegen hoog genoteerde ploegen. Twee weken geleden werd de winst gepakt bij Sportlust’46 (0-1) en ook in de eerste seizoenshelft werd koploper Barendrecht op een 2-2 remise gehouden. Het eerdere onderlinge treffen van Groene Ster tegen SteDoCo eindigde in een 0-2 zege voor de ploeg uit Hoornaar in een duel waarin Groene Ster achteraf de complimenten ontving voor het goede spel en SteDoCo de eerste periodetitel voor zich opeiste. Na een lange 0-0 tussenstand opende goaltjesdief Joran Schröder de score, waarna in de slotminuut de statistische 0-2 viel. De SteDoCo-spits (14 treffers) zorgt samen met aanvallende middenvelder Arwin van Soest (16 doelpunten) voor meer dan de helft van de doelpuntenproductie. SteDoCo wil dit jaar de stap zetten naar de Tweede Divisie en hengelde in de winterstop een aantal aanwinsten binnen met o.a. ex-profs Diego Biseswar (o.a. Feyenoord) en Rick Stuy van den Herik (TOP Oss) als toevoeging. Met nog zes duels voor de eindstreep is SteDoCo dit seizoen samen met Barendrecht in een enerverende titelstrijd verwikkeld. De ploeg van de sympathieke Rick Adjei kan zich geen puntengemors veroorloven zoals eerder in de tweede seizoenshelft thuisnederlagen werden geleden tegen Meerssen (0-1) en Gemert (1-3).

Drie achtereenvolgende zeges op basis van teamcollectief hebben Groene Ster een boost gegeven om richting de plekken te kijken voor lijfsbehoud. De winst tegen Quick was verdiend en kwam binnen een zestal knotsgekke minuten tot stand met verdediger Dennis Petit als matchwinnaar. De zege zorgt ervoor dat er nu een kloof is van twee punten naar een veilige 14e plek en een voorsprong van zes punten naar een degradatieplek. Met nog zes duels voor de eindstreep worden de plekken echter pas verdeeld eind mei als de laatste 34e speeldag op de agenda staat. Groene Ster zal zich in Hoornaar weer met de juiste wedstrijdmentaliteit en strijdlust moeten wapenen om ook tegen een topploeg als SteDoCo voor een goed resultaat te gaan.

Geef u op voor de busreis naar Hoornaar!
Aanstaande zaterdag vertrekt de supportersbus om 10.30 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Hoornaar. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich opgeven bij Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Scheiwijk
Groeneweg 59
4223 MG Hoornaar

Zaterdag 13 april 2024

SteDoCo – Groene Ster

Locatie: Sportpark Kort Scheiwijk

Scheidsrechter: Niels Boel uit Vlissingen

aanvang: 14.30 uur (vertrek bus: 10.30 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 29 Barendrecht Baronie 14.30 uur
13-04-2024/14-04-2024 SteDoCo Groene Ster 14.30 uur
Periode 3 Sportlust’46 TOGB 15.00 uur
  UNA Kloetinge 18.00 uur
  Meerssen Unitas 18.00 uur
  AWC Hoek 18.00 uur
  OJC Rosmalen Gemert 19.00 uur
  Quick TEC 14.00 uur
  Blauw Geel’38 OSS’20 14.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *