Groene Ster neemt afscheid van Derde Divisie in thuisduel tegen Gemert

Vorige week viel voor Groene Ster officieus het doek met de degradatie in de Derde Divisie B. Op bezoek bij OJC Rosmalen werd met 4-1 verloren, terwijl de concurrentie wel punten wist te sprokkelen. De vijfde nederlaag op rij bleek voor de groen-witten fataal met het oog op het eventueel spelen van nacompetitie. Met drie punten achterstand op Unitas en een veel slechter doelsaldo rest in de beslissende finaleronde van speeldag 34 voor Groene Ster slechts de spreekwoordelijke eer. Tegenstander Gemert komt zaterdagavond voor het slotakkoord naar Limburg. Een duel waarin Groene Ster afscheid neemt van de Derde Divisie na vijf seizoenen op dit sterke niveau geacteerd te hebben.

Het huzarenstukje welke Groene Ster vorig jaar in de derde periode wist te bewerkstelligen, met handhaving en daarbij ook nog eens de winst van de periodetitel, zat er dit seizoen niet in. Na de opleving vanaf 24 maart met twaalf punten uit vijf duels, bleken de louter in de (sub)top verblijvende opponenten in de laatste vijf duels te sterk. Tegen concurrent OJC Rosmalen afgelopen zaterdag viel ook de laatste strohalm in duigen. Een seizoen van uitersten voor Groene Ster, waarbij het schrijnende gebrek aan scorend vermogen als een rode draad door het seizoen heen gaat. Maar ook tegenslagen met fikse blessures, schorsingen, verloop van spelers en ‘fifty-fifty’duels die door allerlei factoren niet de juiste kant op vielen. Hadden’ of ‘als’ telt nog altijd niet in de voetballerij, dus is leermomenten eruit halen, uithuilen en opnieuw beginnen het credo voor de sterdragers. Tegen Gemert, een jarenlange goed bevriende club van Groene Ster, zal in ieder geval in stijl afscheid genomen moeten worden. In dit laatste competitieduel van 2023-2024 spelen ook een aantal sterkhouders bij de groen-witten de laatste 90 minuten voor onze club. Dennis Petit (4 seizoenen) en aanvoerder Dylan Zwartjes (10 seizoenen) verlaten na gezamenlijk 14 seizoenen onze club en gaan voor nieuwe uitdagingen komend seizoen.

Gemert verloor vorige week van Unitas met 0-2, waardoor de concurrent van Groene Ster wel wist te oogsten in de degradatiestrijd. De ploeg van Reinald Boeren, die komende seizoen aan zijn zevende jaar begint, betrad net als Groene Ster de Derde Divisie in seizoen 2019-2020 en eindigt dit seizoen verdienstelijk in de subtop. Tegen de volledige top drie van de eindrangschikking wist Gemert maar liefst 15 punten te behalen, waardoor het gevoel dat er meer in had gezeten dan de huidige zesde plek aanwezig zal zijn in het kamp van de reuzendoder.

Wij hopen alle supporters komende zaterdagavond te mogen begroeten bij de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2023-2024. Zorg dat je erbij bent!


Zaterdag 25 mei 2024

Groene Ster – Gemert

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: S. Smit

aanvang: 18.00 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 34 Sportlust’46 Quick 18.00 uur
25-05-2024 Kloetinge Barendrecht 18.00 uur
Periode 3 TEC OJC Rosmalen 18.00 uur
  TOGB Blauw Geel’38 18.00 uur
  Groene Ster Gemert 18.00 uur
  Unitas OSS’20 18.00 uur
  UNA SteDoCo 18.00 uur
  Baronie Hoek 18.00 uur
  AWC Meerssen 18.00 uur
 

PUPIL VAN DE WEEK

Zaterdag 25 mei 2024 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Gemert 1 Mohamed Jirari pupil van de week. De 7-jarige Mohamed is speler van Groene Ster JO7 en zit in groep 3B van basisschool El Wahda. Zijn favoriete club is Ajax en zijn favoriete speler is Kylian Mbappé en bij Groene Ster is aanvaller Levi Golsteijn zijn favoriet. Mohamed voorspelt een 2-0 overwinning voor Groene Ster tegen Gemert. Groene Ster wenst Mohamed veel plezier en een leuke avond.

SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *