Groene Ster neemt met thuisnederlaag afscheid van Derde Divisie en clubicoon

In het laatste competitieduel van seizoen 2023-2024 verloor Groene Ster het thuisduel tegen Gemert. In een doelpuntrijk duel werd de eindstand 3-4 in het voordeel van de bezoekers. De slotwedstrijd van de 34e speeldag had feitelijk niets meer om handen, buiten het feit dat aan beide zijden van enkele spelers met trouwe dienstverbanden afscheid werd genomen. Groene Ster-aanvoerder Dylan Zwartjes zwaaide vijf minuten voor het eindsignaal af met een memorabele publiekswissel onder een fraaie erehaag door zijn teamgenoten. Met maar liefst 312 officiรซle duels nam de captain afscheid na 10 trouwe seizoenen Groene Ster om na de zomer aan de slag te gaan bij de altijd ambitieuze derdedivisionist UNA.

Groene Ster nam derhalve niet alleen na vijf seizoenen afscheid van de Derde Divisie, maar ook van een clubicoon. Na de officieuze degradatie vorige week in Rosmalen, is het nu zeker dat Groene Ster een stap terug moet doen. De groen-witten kende een goede start van het seizoen met tweemaal de volle winst, daarna volgde tot aan de winterstop echter een serie van 14 wedstrijden zonder overwinning. Na de korte winterpauze een hoopvolle start gevolgd door een sterke opleving in maart, begin april. De laatste zes duels gingen echter verloren, waardoor de kloof naar de nacompetitieplekken (respectievelijk 3 en 4 punten) niet gedicht kon worden. Een seizoen van uitersten voor Groene Ster, waarbij het schrijnende gebrek aan scorend vermogen tot uiting komt in de cijfers. Met 29 gescoorde doelpunten in 34 duels kan zelfs gesproken worden van het slechtste doelpuntenmoyenne (0,85) per wedstrijd in de clubgeschiedenis. Tel daar enkele zware nederlagen bij op en ook het groot aantal tegendoelpunten is verklaard. In dit degradatieseizoen kende enkele wedstrijd zijn eigen verhaal. Fikse blessures, schorsingen, verloop en spelerskeuzes en โ€˜fifty-fiftyโ€™duels die door allerlei factoren maar niet de juiste kant op vielen. Een aantal punten erbij zat zeker in het vat, maar aan het einde van de rit is de eindstand realistisch. Nu de laatste speeldag van een desastreus seizoen voorbij is, kan de herbezinning plaatsvinden en is uithuilen en opnieuw beginnen het credo voor de sterdragers.

Groene Ster pakte tegen Gemert de voorsprong via een bekeken ingeving van Dylan Zwartjes, die de bal fraai in de verre hoek wist te leggen: 1-0. Voor een half uur was verstreken, werd de stand in evenwicht getrokken. Net als een week eerder wederom uit een hoekschop. Goaltjesdief Ralf Kemper duwde slim bewaker Brett Pauly aan de kant om vervolgens raak te knikken. Arbiter Stan Smits liet het doorgaan: 1-1. Na de kantwissel de hernieuwde voorsprong voor Groene Ster. Na een snelle aanval werd het voorbereidende werk van Bas Breukers op waarde geschat door invaller Henry Odutayo. Met een intikker stond de 2-1 op het scorebord. Vijf minuten later wederom Gemerts gevaar vanuit een hoekschop. In een ouderwetse scrimmage kon het speeltuig niet uit de doelmond worden gewerkt en kopte Safa Kizir dankbaar raak (2-2). Gaandeweg de tweede helft werden er aan beide zijden diverse wissels toegepast. Gemert pakte voor het eerst de voorsprong door te profiteren van de ruimtes in de voorhoede. Invaller Eon Herman ontsnapte aan de aandacht en kon de volledig vrijstaande Dylan van Diepen aan het werk zetten. Tegen diens uithaal had Mark Voss geen verweer: 2-3. Een kwartier voor het eindsignaal de gelijkmaker voor de sterdragers. Bas Breukers had voldoende geloof in een diepe bal en werd door Gemert-mandekker Kees Brugmans van de sokken gelopen. Captain Dylan Zwartjes toonde zijn zekerheid vanaf de stip en liet de netten bollen met zijn laatste en zevende competitietreffer van deze jaargang (3-3). Geheel in de geest van dit seizoen glipte een resultaat toch uit handen. Gemert-aanvaller Eon Herman zette het slotakkoord op zijn naam met de 3-4 na kinderlijk balverlies aan Groene Ster-zijde.

Groene Ster – Gemert 3-4 (1-1). Dylan Zwartjes 1-0, Ralf Kemper 1-1, Henry Odutayo 2-1, Safa Kizir 2-2, Dylan van Diepen 2-3, Dylan Zwartjes (strafschop) 3-3, Eon Herman 3-4. Scheidsrechter: Stan Smit (Raalte).

Bekijk foto’s Groene Ster – Gemert (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *