Groene Ster wil snel duidelijkheid over sportpark Pronsebroek…

Groene Ster is de grootste voetbalvereniging in de gemeente Heerlen. De Heerlerheidse voetbalvereniging heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. De laatste drie seizoenen heeft de vereniging het ledenaantal zien groeien van 650 naar ruim 800. Komend seizoen zal er met 47 teams worden deelgenomen aan de competitie. Toch wil de gemeente Heerlen met ingang van het seizoen 2015-2016 voetbalvereniging RKVV Heksenberg onderbrengen op sportpark Pronsebroek. De cijfers zijn duidelijk ruim 150 leden meer dan in 2011. Van 37 teams in 2011 naar 47 in 2014. Daarbij dient opgemerkt te worden dat de verwachtingen zijn dat de tak meisjes/vrouwen voetbal (van 20 in 2011 naar 88 in 2014) blijft doorgroeien. Komend seizoen nemen er zes meisjes teams deel aan de KNVB-competitie. De huidige speelvelden zijn dan ook elke dag bezet. Zeven dagen per week zijn er trainingen en wedstrijden. De twee kunstgrasvelden en het kunstgras pupillenveld en het grasveld worden komend seizoen dan ook optimaal benut tijdens trainingsavonden en wedstrijddagen. Met gemiddeld 20 thuiswedstrijden elke zaterdag, is de vereniging genoodzaakt competitiewedstrijden op doordeweekse avonden af te werken. Met als gevolg een tekort aan trainingsvelden op doordeweekse dagen

Persbericht

Ondanks de enorme ledengroei van Groene Ster heeft de gemeente Heerlen aangekondigd, in het kader van de in de 2011 gemaakte afspraken herstructurering sportparken, op korte termijn te gaan onderzoeken of sportpark Pronsebroek geschikt gemaakt kan worden om voetbalvereniging RKVV Heksenberg met ingang van het seizoen 2015-2016 onder te brengen op sportpark Pronsebroek.

Door de enorme groei van het ledenaantal van Groene Ster is dit niet te realiseren. Welke aanpassingen er ook komen op sportpark Pronsebroek, het is niet realiseerbaar naast Groene Ster een tweede vereniging onder te brengen op het sportpark. Er is nu al regelmatig een tekort aan velden op trainingsdagen en op zaterdag. Daarnaast zorgen de parkeerproblemen op trainings- en wedstrijddagen nu al voor een gigantische verkeersproblematiek aan de Hei-Grindelweg.

Groene Ster heeft daarnaast ook een enorm accommodatieprobleem wat betreft beschikbare kleedaccommodatie. De vereniging wil al vanaf 2011 serieus aan de slag met de kleedaccommodatie fors uit te breiden. Echter de onduidelijkheid omtrent de herstructurering maakt het niet mogelijk om hiermee aan de slag te gaan.

Groene Ster wil als gezonde en vitale club met een duidelijke visie en ambitie voor de toekomst doorgroeien op alle vlakken, daarbij is een volwaardige accommodatie met groeimogelijkheden noodzakelijk. Het eerste elftal speelt als enige Limburgse club in de Hoofdklasse en ook de standaard jeugdelftallen spelen op hoog niveau.

Na drie jaar wil Groene Ster op korte termijn duidelijkheid van de gemeente, de ambitieuze vereniging wil in samenwerking met gemeente eindelijk starten met de noodzakelijke uitbreiding van de kleedaccommodatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *