Klinkende overwinning voor trefzeker Groene Ster

Groene Ster boekte dinsdagavond in het tweede bekerduel een ruime zege op de Tilburgse eersteklasser Longa: 5-0. Op een regenachtig sportpark Pronsebroek kwamen de groen-witten sterk uit de startblokken, wat na een kwartier werd beloond met de openingstreffer van Emil Miljkovic. Groene Ster ging vervolgens op zoek naar meer treffers en zag die dadendrang tot uiting komen in fraaie doelpunten van de wederom in de basis gestarte jongeling Dwayne van Westering en opnieuw Emil Miljkovic. Longa, dat in het eerste duel al met 4-0 klop had gekregen van Bekkerveld, is met trainer en ex-prof Leon Hutten (o.a. RKC en Willem II) en met veel nieuwe spelers aan het bouwen aan een nieuw team en kwam er nauwelijks aan te pas. In de tweede helft gebeurt er vooralsnog weinig. Groene Ster neemt duidelijk gas terug en controleert de wedstrijd. Maikel van Kesteren tekent in de 70e minuut voor de 4-0 en het slotakkoord is voor de ingevallen Roel Schirra. Een uitstekende winstpartij voor Groene Ster, waarmee plaatsing voor de volgende bekerronde zo goed als bereikt is en anderhalve week voor de competitiestart het nodige vertrouwen is gewonnen. De andere ontmoeting in deze poule tussen Bekkerveld en Geldrop vond geen doorgang en is uitgesteld naar dinsdag 9 september, omdat de lichtinstallatie op de uitwijkbasis van Bekkerveld, sportpark Terworm van Weltania, defect is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *