Groene Ster sterk in bekerstrijd

Drie winstpartijen tegen eersteklassers (Geldrop 3-1, Longa 5-0 en Bekkerveld 4-2) hebben Groene Ster een plaats in de tweede ronde voor de districtsbeker opgeleverd. Hiermee kan Groene Ster terugblikken op een goede voorbereiding. Nadat eerder het Kampioenschap van Heerlen werd behaald bereikte de ploeg van trainer Harrie Thoma en zijn assistent Dave Zafarin na drie sterk gespeelde bekerwedstrijden, na een afwezigheid van twee jaar, de volgende bekerronde. Groene Ster en Bekkerveld maakten er in sportpark Pronsebroek – de lichtinstallatie bij Weltania, de uitwijkbasis van Bekkerveld dit seizoen, was nog niet gereed – vanaf de aftrap een aantrekkelijke pot voetbal van die zes doelpunten opleverde. Na een gelijke stand (1-1, doelpunt Kenny Tokaya) bij rust kwam Groene Ster door Maikel van Kesteren snel op 2-1. Hierna verzuimde Bekkerveld op gelijke hoogte te komen toen nieuwkomer Joey Kreukniet een strafschop hoog over schoot. Vijftien minuten later maakte de middenvelder zijn misser goed, met een slim genomen vrije trap bediende hij Thomas Kuijer op maat: 2-2. In de slotminuten pakte Groene Ster de volle winst. Op aangeven van Dylan Zwartjes kopte de jeugdige Boyd Joosten knap raak: 3-2. In blessuretijd was het aanvoerder Maikel van Kesteren die met zijn tweede doelpunt in deze wedstrijd de eindstand op 4-2 bepaalde. Het districtsbekertoernooi zal nu een vervolg krijgen op zondag 19 oktober 2014.

Bekijk foto’s Bekkerveld – Groene Ster (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *