Onfortuinlijke nederlaag Groene Ster tegen UDI’19

In een wedstrijd waar beduidend meer in had gezeten verloor Groene Ster het thuisduel tegen UDI’19 met het kleinst mogelijke verschil: 0-1. Een frommelgoal aan Udense kant na een afgeketste vrije trap werd de ploeg van Harrie Thoma uiteindelijk fataal.

Onder een aangenaam najaarszonnetje en met de fonkelnieuwe wedstrijdtenues van de nieuwe hoofdsponsor Perfect Brandpreventie begon Groene Ster voortvarend aan de wedstrijd. Organisatorisch stond het goed en met regelmaat van de klok werd de aanval opgezocht. Dat leidde tot een eerste wapenfeit van Emil Miljkovic, waarbij de Udense goalie van Hoeij al zijn kunnen moest tonen. Via Kenny Tokaya (inzet naast de paal) en Roel Schirra (schot gepareerd) vielen aansluitend de volgende mogelijkheden te noteren. Het doelpunt viel uiteindelijk na een dik half uur aan de andere kant toen een Udense vrije trap gesmoord leek te worden maar de bal via een woud van benen alsnog met het nodige geluk voor de voeten viel van Assouiki, die vervolgens eenvoudig kon binnen tikken. Een gelukstreffer die uit de lucht kwam vallen, omdat de bezoekers tot dan toe nog weinig hadden laten zien.

Groene Ster kon na de thee de achtervolging inzetten en hield de hele tweede helft flink de druk op de Udense verdediging. De gasten trokken zich gaandeweg de tweede helft steeds meer terug in de defensieve stellingen waardoor Groene Ster naar openingen moest zoeken. Voor een van die openingen zorgde invaller Remo Gielkens, die Miljkovic bediende maar diens schot raakte alleen het zijnet. Ondanks dat Groene Ster een continue dreiging naar voren had, leidde dit vooralsnog niet tot grote uitgespeelde kansen. Wel waren er genoeg hachelijke situaties voor het Udense doel, ontbeerde er wat geluk dat de bal soms net niet goed viel in het vijandelijke strafschopgebied en zag arbiter van den Elzen per slot van rekening een duidelijke handsbal van een UDI-verdediger over het hoofd. In de slotfase, waarin Groene Ster meer ging forceren, kreeg Emil Miljkovic de rode kaart gepresenteerd na een wissewasje met de Udense goalie. De gasten kregen daarna via de tegenstoot de beste mogelijkheden op een doelpunt, maar die viel aan beide kanten niet meer.

Een jammerlijke nederlaag, waar een andere uitslag meer op zijn plaats zou zijn geweest. Maar het bij vlagen goede combinatiespel van Groene Ster en het feit dat een ploeg als UDI’19, die pretendeert in de top van de hoofdklasse mee te doen, gaandeweg het duel toch geregeld met de rug tegen de muur stond, zullen moeten worden meegenomen naar de volgende wedstrijd. Lichtpunt was ook de invalbeurt van verdediger Dave Velraeds die na een revalidatie van een zware knieblessure, opgelopen in het thuisduel tegen Someren van 18 november 2012, weer zijn comeback kon maken. Komende zondag wacht het uitduel bij Gemert. Een lastige klus voor de equipe van Harrie Thoma, maar in voetbal is niets onmogelijk.

Groene Ster – UDI’19/Beter Bed 0-1 (0-1). 36. Abdes Assouiki 0-1. Scheidsrechter: F.M.L. van den Elzen (Berghem). Rood: Emil Miljkovic (Groene Ster). Geel: Dave Velraeds (Groene Ster), Joep van Geelkerken, Randy Hofmeijer en Lars van Geelkerken (allen UDI’19/Beter Bed).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *