Teleurstellende competitiestart Groene Ster

Groene Ster leed in Gemert de tweede nederlaag op rij. Gemert klopte de ploeg van trainer Harrie Thoma met 5-2, nadat vorige week UDI’19 al drie punten pakte op Heerlerheide. Met slechts één schamel puntje uit drie wedstrijden mogen we spreken van een teleurstellende competitiestart.

Al was de start tegen kampioenskandidaat Gemert enorm hoopvol. Een afstandsschot van Dwayne van Westering, waarbij Remo Gielkens knap de Gemert-doelman het zicht wegnam en een inzet van Remo Gielkens die door Gemertenaar Mark van Dijk van richting werd veranderd, bracht Groene Ster na twintig minuten op een verrassende 0-2 voorsprong. Na de snelle aansluitingstreffer van Gemert verzuimde Groene Ster de voorsprong vast te houden tot aan de rust en op resultaat te spelen. De gelijkmaker van Thijs van Pol was dan ook een logisch gevolg. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Gemert zelfs op voorsprong door Youri van Brussel.

Na de pauze mocht Groene Ster slechts zeven minuten hopen op een goed resultaat. Een fraai afstandsschot van Thijs van Pol betekende 4-2, waarmee de wedstrijd door Gemert op slot werd gegooid. Hierna bleven de gastheren domineren en leek Groene Ster doelman Willem-Jan Thijssen de schade beperkt te houden voor zijn ploeg, totdat Youri van Brussel wederom het net vond en de eindstand op 5-2 bepaalde.

Met twee thuiswedstrijden voor de boeg tegen de sterke tegenstanders Dongen en Blauw Geel’38 zal Groene Ster vol aan de bak moeten om de teleurstellende start recht te zetten. Een mooie uitdaging voor de Groene Ster selectie die voldoende kwaliteiten bezit om overeind te krabbelen. Zondag komt Dongen op bezoek dat met twee overwinningen en een gelijkspel samen met Gemert, Baronie en DOSKO aan kop staat in de hoofdklasse B.

Gemert – Groene Ster 5-2 (3-2). 14. Dwayne van Westering 0-1, 23. Remo Gielkens 0-2, 28. Joost Habraken 1-2, 40. Thijs van Pol 2-2, 45. Youri van Brussel 3-2, 52. Thijs van Pol 4-2, 77. Youri van Brussel 5-2. Scheidsrechter: J. de Goeij (Oss). Geel: Willem-Jan Thijssen en Kenny Tokaya (beiden Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *