Collectief sterk Groene Ster klopt ongeslagen Dongen

Groene Ster klopte op overtuigende wijze het nog ongeslagen Dongen met duidelijke cijfers: 3-0. Na twee verliespartijen op rij – UDI’19 thuis 0-1 en uit bij Gemert 5-2 – was deze overwinning dan ook broodnodig. Niet alleen om de aansluiting met de brede middenmoot in de hoofdklasse B niet te verliezen, maar zeker ook voor het zelfvertrouwen van de ploeg van trainer Harrie Thoma.

Met twee overwinningen op zak en een gelijkspel was Dongen bij de aftrap duidelijk de favoriet. Vanaf de eerste balomwenteling liet Groene Ster zien geen enkel ontzag voor de hoog geklasseerde Brabanders te hebben. Nadat Roel Schirra zijn aanvoerder Maikel van Kesteren op maat bediende, kreeg Dongen de eerste waarschuwing toegediend. De kopbal van Maikel van Kesteren ging net naast. In de twintigste minuut werd een fraaie aanval van Groene Ster, via vier schijven fraai afgerond. Roel Schirra brak door op de rechtervleugel en via een snelle combinatie tussen Remo Gielkens en Maikel van Kesteren, kwam de bal bij de jeugdige Dwayne van Westering die met een strakke schuiver 1-0 scoorde. Ruim tien minuten later was het opnieuw raak. De actieve Roel Schirra scoorde op aangeven van Dwayne van Westering de 2-0. Vlak voor de pauze van de prima volwassen leidende arbiter Max Kok moest Roel Schirra na een ongelukkige charge met een fikse knieblessure naar de kant.

Na de pauze liep Dongen zich vast op de hechte Groene Ster-defensie, die weinig ruimte weg gaf. En die ene keer dat Dongen-middenvelder Rick Vervaart de aansluitingstreffer leek in te koppen, wist Groene Ster doelman Willem-Jan Thijssen met een fraaie redding zijn doel schoon te houden. In de slotminuten gooide Kenny Tokaya het duel helemaal op slot door 3-0 te scoren. Een puike prestatie van Groene Ster, dat door een sterk collectief een prima zege behaalde. Extra compliment aan de drie invallers Eloy Cox, Boyd Joosten en Merijn de Haan, die er meteen stonden toen ze invielen. Aanstaande zondag 5 oktober opnieuw een fraai affiche op sportpark Pronsebroek als Blauw Geel’38/JUMBO uit Veghel op bezoek komt.

Groene Ster – Dongen 3-0 (2-0). 18. Dwayne van Westering 1-0, 32. Roel Schirra 2-0, 88. Kenny Tokaya 3-0. Scheidsrechter: M.J. Kok (Maastricht). Geel: Rick Mulder (Dongen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *