Groene Ster en Blauw Geel’38 in evenwicht

Op de eerste regenachtige voetbalzondag van de competitie hielden Groene Ster en Blauw Geel’38 elkaar op de vijfde speeldag netjes in evenwicht: 1-1. Remo Gielkens bracht Groene Ster na een half uur nog nog wel op voorsprong, maar na de thee egaliseerde Blauw Geel’38 via Guus Peters. Een terechte uitslag achteraf.

Met Merijn de Haan als vervanger voor de niet geheel fitte Kenny Tokaya en Eloy Cox voor de geblesseerde Roel Schirra begon Groene Ster voortvarend aan het zoveelste treffen met Blauw Geel’38. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de thuisclub. Eerste loste Remo Gielkens een eerste schot af, maar wist Blauw Geel-doelman Maas te pareren. Even later kopte Merijn de Haan hard binnen, maar werd de bal van de lijn gewerkt. Daarna toonde ook de Veghelaren wat ze in huis hadden en moest Dave Velraeds bij een inzet van Blauw Geel’38 op de doellijn handelend ingrijpen. In een fase waarin het duel in balans leek te komen mocht Groene Ster de openingstreffer vieren. Een lange crossbal vanaf de rechterkant via Kevin Werker werd fraai op waarde geschat door Remo Gielkens die met het hoofd raak wist te koppen: 1-0.

Na de thee ging Blauw Geel’38 nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, waarbij de eerste 25 minuten de Veghselse ploeg de meeste spelaandelen had. In de 51e minuut viel dan ook de 1-1 nadat Willem-Jan Thijssen een voorzet van Danny Verbakel uit zijn handen liet glippen en Blauw Geel-spits Guus Peters er snel bij was om de stand in evenwicht te brengen. Blauw Geel’38 rook nu meer en Groene Ster kwam er niet echt meer uit, combineerde stroef en bleef ver verwijderd van de sterke prestatie en veldspel van verleden week tegen Dongen. Ook de wissels Emil Miljkovic voor Remo Gielkens en Kenny Tokaya voor Merijn de Haan boden geen soelaas meer, alhoewel er in het laatste kwartier meer controle over de wedstrijd kwam. Noemenswaardige kansen vielen er verder niet te noteren, waardoor de 1-1 eindstand als rechtvaardig mag worden beschouwd. Om verder omhoog te kijken in de ranglijst wacht komende zondag een belangrijk treffen in Deurne, de nummer voorlaatst in de rangschikking.

Groene Ster – Blauw Geel’38 1-1 (1-0). 32. Remo Gielkens 1-0, 52. Guus Peters 1-1. Scheidsrechter: S.P.M. Teuben (Aarle-Rixtel). Geel: Dylan Zwartjes (Groene Ster), Mustafa Guler, Sofian El Kaddouri (beiden Blauw Geel’38).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *