Groene Ster krijgt Baronie niet klein

Groene Ster heeft in het thuisduel tegen Baronie genoegen moeten nemen met een 0-0 gelijkspel. Ondanks dat er geen doelpunten te noteren vielen op een ijskoud sportpark Pronsebroek was er toch sprake van een attractief duel, waarin Groene Ster verzuimde om het betere veldspel en dito kansen uit te drukken in de score. Met name in de tweede helft voerde Groene Ster, dat een aantal vaste basisspelers moest missen, de druk op het Bredase doel continue op en leek een treffer in de lucht te hangen. Echter een surplus aan balbezit en de nodige mogelijkheden om de score te openen bleken niet genoeg voor Groene Ster om een stug Baronie over de knie te krijgen. Tel daarbij het feit op dat arbiter Verbakel tot twee keer toe verzuimde naar de stip te wijzen en de brilstand na 90 minuten is verklaard. Een resultaat waar met name Groene Ster zich mee te kort deed en waarmee Baronie tevreden huiswaarts keerde.

Op de 11e speeldag kon trainer Harrie Thoma in het thuisduel met Baronie niet beschikken over de geschorste Maikel van Kesteren en de geblesseerde Remo Gielkens, Roel Schirra, Tom Wellens en Amir Ayadi. Ondanks deze afwezigen begon Groene Ster scherp aan het duel met als resultaat vier hoekschoppen binnen een tijdsbestek van vijf minuten en twee eerste wapenfeiten via Roy Bejas en Kenny Tokaya. Baronie kroop al snel uit de schulp waardoor er een open wedstrijd ontstond. Clubtopscorer Dennis Peragon kreeg de eerste kans, maar diens schot zeilde voorlangs. Na een kwartier leek Dwayne van Westering namens Groene Ster de opening te forceren. Zijn geplaatste schot was te machtig voor de Bredase goalie van Gestel, maar hinderlijk buitenspel was de reden van afkeur
door scheidsrechter Verbakel. Waar Baronie in het restant van de eerste helft meer balbezit had, zou de tweede helft compleet anders worden.

Groene Ster zette in het tweede bedrijf van meet af aan vroeg druk op de goal van Baronie. Snel, soepel combinatiespel en kordaat ingrijpen bij een enkele Bredase uitval zorgde ervoor dat het vijandelijke doel flink onder vuur werd genomen. Mogelijkheden via Emil Miljkovic, die in kansrijke positie te hoog mikte, Dwayne van Westering (redding van Gestel) en een harde kopbal van Kevin Werker leverde echter niet de gewenste treffer op. Ook na de invalbeurt van Dave Zafarin bleef Groene Ster de toon zetten met het meeste gevaar via uitblinker Dwayne van Westering, die zijn directe bewaker meerdere malen te snel af was. Zo ook na een uur voetbal toen van Westering weer eens werd gelanceerd en na een aantal acties binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald door Baronie-verdediger Kerstens. Tot verbazing van alle aanwezigen zag de Erpse arbiter Verbakel hier niets in. De leidsman wuifde even later ook nog een handsbal situatie weg in het strafschopgebied van Baronie. In de spannende slotfase ging iedereen er nog maar eens goed voor zitten. Groene Ster ging verbeten op jacht naar de opening en mocht van geluk spreken dat een spaarzame Bredase counter via Peragon over de lat werd gegleden. Ondanks de nodige hachelijke situaties en enkele mogelijkheden voor Groene Ster bleven doelpunten uit, waardoor het amusante duel eindigde zoals het begon.

Na het laatste fluitsignaal en enkele oerkreten van Bredase kant waren de tegenstrijdige gevoelens al snel duidelijk. Baronie blij met het zwaarbevochten punt en een ontevreden Groene Ster dat zichzelf vergat te belonen. De groen-witten blijven echter voor de achtste keer op rij ongeslagen, waarbij ook de nul tegentreffers in de laatste drie competitieduels een compliment waard zijn. Komende zondag wacht voor Groene Ster het laatste uitduel voor de winterstop bij het laag geklasseerde Schijndel en een week later volgt de jaarafsluiter op eigen bodem tegen DOSKO. Twee belangrijke duels voor de equipe van Harrie Thoma om een mooie tussentijdse klassering in de hoofdklasse B te bewerkstelligen.

Groene Ster – Baronie 0-0 (0-0). Scheidsrechter: S.J.A. Verbakel (Erp). Geel: Kobus Christianen en Shane Lourens (beiden Baronie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *