Groene Ster delft onderspit tegen Gemert

Groene Ster is de herstart van de competitie begonnen met een 2-4 thuisnederlaag tegen de nieuwe koploper Gemert. Ondanks een prima start van Groene Ster, met twee schoten uit de tweede lijn van middenvelder Merijn de Haan en een strakke schuiver voorlangs van Dylan Zwartjes, toonde Groene ster aan geen respect te hebben voor de Brabantse grootmacht. Toch was het Gemert dat de score opende. De Brabantse ploeg toonde zich uiterst efficiënt en scoorde voor rust twee keer. De 0-1 viel via een afstandsschot van Vincent Buijssen, die teveel vrijheid kreeg en vrij kon aanleggen. De 0-2, een kopbal van routinier Erik van Dijk, kwam tot stand na een misverstand in de Groene Ster verdediging bij een strak indraaiende hoekschop.

Groene Ster toonde meteen na rust veerkracht en leek in de tweede helft via de aansluitingstreffer van Remo Gielkens, na goed voorbereidend werk van Kenny Tokaya, er weer een echte wedstrijd van te maken. Echter het was opnieuw Gemert dat scoorde. Twee vrije trappen, waarvan er zeker een te gemakkelijk werd gegeven door de leidsman, werden Groene Ster fataal. Gemert- topscorer Thijs van Pol wist hieruit te scoren. De eerste tegentreffer viel met het nodige geluk, de bal werd van richting veranderd, waardoor doelman Willem-Jan Thijssen kansloos was. Nadat doelman Willem-Jan Thijssen een strafschop wist te keren van Vincent Buijssen, zette Groene Ster met een enorme wilskracht aan voor een laatste offensief. Tot tweemaal toe werd de bal door Gemert-verdedigers van de lijn gehaald. Het fraaie schot van Kenny Tokaya (2-4) in de 80e minuut kwam te laat om Gemert nog in de problemen te brengen. Alle verwoede pogingen van Groene Ster ten spijt ging Gemert uiteindelijk met de drie punten aan de haal. Voor Groene Ster de eerste thuisnederlaag sinds 14 september 2014 toen UDI’19/Beter Bed met 0-1 wist te winnen in Heerlerheide.

Geen punten dus voor Groene Ster, echter het bij vlagen getoonde veldspel moet de ploeg van het trainersduo Harrie Thoma/Dave Zafarin voldoende zelfvertrouwen geven voor aanstaande zondag als de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen de ploeg met de minste verliespunten op het programma staat, namelijk nummer twee Dongen.

Groene Ster – Gemert 2-4 (0-2). 18. Vincent Buijssen 0-1, 37. Erik van Dijk 0-2, 52. Remo Gielkens 1-2, 59. Thijs van Pol 1-3, 64. Thijs van Pol 1-4, 80. Kenny Tokaya 2-4. Scheidsrechter: J.H. Bezemer (Dordrecht). Geel: Roy Bejas, Maikel van Kesteren (beiden Groene Ster), Kees Brugmans (Gemert). 

Bekijk foto’s Groene Ster – Gemert (met dank aan Lucho Carreno)

Koppensnellen Groene Ster – Gemert

De Limburger: Koploper te sterk voor Groene Ster

Kliknieuws: Topdag voor Gemert na uitzege

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *