Miskleun Groene Ster in Bergen op Zoom

Groene Ster heeft in het verre Bergen op Zoom een volledig onnodige nederlaag geleden tegen DOSKO (2-1), waar uiteindelijk in de slotminuut het zicht op een zeker lijkende remise verdween. En dat terwijl er lange tijd geen vuiltje aan de lucht was op het harde kunstgrasveld (allereerste variant uit 2005) van sportpark Meilust, waar Groene Ster grote delen van het duel de meeste spelaandelen had.

In de eerste helft waren de groen-witten dicht bij de openingstreffer maar een kopbal op de lat van Merijn de Haan en een zeldzame gemiste strafschop (na een DOSKO-handsbal) van Remo Gielkens vonden geen genade. Net als het duel in Heerlerheide vielen de treffers in Bergen op Zoom ook na rust. DOSKO opende na een uur voetbal via een fraaie lob van de vertrekkende puntspeler Marvin Bedaf, die voor het laatst in de uitwedstrijd bij Groene Ster in december 2014 wist te scoren. Groene Ster knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg via Kenny Tokaya (kopbal naast) en Dylan Zwartjes (redding DOSKO-goalie Van den Kieboom) de mogelijkheden om het treffen in evenwicht te brengen. De terechte gelijkmaker viel nadat Kevin Werker via een afgeslagen corner met een volley/halve omhaal de bal in het net zag ploffen. Ondanks verwoede pogingen van Groene Ster leek het duel in de slotfase af te stevenen op een gelijkspel, totdat Groene Ster in de slotminuut toch nog werd verrast en DOSKO via de ingevallen Jorn Hopmans uit een voorzet al glijdend de 2-1 liet aantekenen voor de gastheren.

Een fikse tegenvaller voor de equipe van Harrie Thoma in een fase van de competitie waarin de punten heilig zijn. In de komende twee thuisduels op het eigen sportpark Pronsebroek tegen OSS’20 en Schijndel zal alles uit de kast moeten worden gehaald om klassenbehoud te bewerkstelligen. De achterstand op de gevreesde nacompetitie-plek nummer 11 (Deurne) bedraagt vier punten. Zowel onderin als bovenin volop spanning in de hoofdklasse B met de komende drie beslissende speeldagen in het vooruitzicht.

Donderdagavond heeft Groene Ster de eerstvolgende mogelijkheid op sportieve revanche als de bekerklus in Blerick staat geprogrammeerd met als inzet een plek in de bekerfinale.

Enkele beeldflitsen en reacties DOSKO – Groene Ster

DOSKO – Groene Ster 2-1 (0-0). 61. Marvin Bedaf 1-0, 77. Kevin Werker 1-1, 90. Jorn Hopmans 2-1. Scheidsrechter: S.P.M. Teuben (Aarle-Rixtel). Geel: Roy Bejas en Maikel van Kesteren (beiden Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *