Groene Ster naar Blerick voor halve finale beker

Donderdagavond (aanvang: 20.00 uur) speelt Groene Ster in Blerick de halve finale van de districtsbeker Zuid II met als inzet de finaleplek op zondag 17 mei in Someren. Derdeklasser SV Blerick is dé grote verrassing van het bekertoernooi, waarin na de knock-outfase een aantal hoger acterende ploegen werden verslagen. Met name de 2-0 zege op topklasser EVV ging als een regelrechte sensatie de boeken in, waarna aansluitend de tweedeklassers GSV’28 en SCM over de knie werden gelegd. Hierdoor mag ook Blerick komend seizoen aan de landelijke KNVB beker deelnemen, het toernooi waaraan de club nog mooie herinneringen in de clubhistorie heeft bewaard. In seizoen 1983-1984 speelde Blerick als eersteklasser drie wedstrijden in de KNVB beker tegen eerstedivisionist Eindhoven (1-0 winst) en de eredivisionisten PEC Zwolle’82 (2-1 winst) en AZ’67 (1-6 nederlaag). Saillant detail: Blerick plaatste zich toentertijd voor de KNVB beker door in de districtsbeker Groene Ster thuis met 3-1 te verslaan.

Over bekerhistorie kan Groene Ster ook een woordje meespreken. De roemruchte bekerfinale in 1944 tegen Willem II staat nog altijd dik gedrukt in de clubanalen. De groen-witten plaatsten zich vanaf seizoen 2007-2008 zes keer achtereenvolgend voor het landelijke KNVB bekertoernooi wat een vervolg zal krijgen in het nieuwe seizoen 2015-2016. Dat Groene Ster al meerdere finales in de districtsbeker speelde mag als bekend worden verondersteld. Een korte terugblik:
2007-2008: finale Gemert – Groene Ster (in Nuth): 1-1 na verlenging. Gemert wint na strafschoppen. Doelpunt Frank Teerling;
2008-2009: finale Groene Ster – JVC Cuijk (in Ospel): 3-1. Doelpunten Maikel van Kesteren (2 x) en Roel Schirra;
2009-2010: finale Groene Ster – Deurne (in Eijsden): 3-5 na verlenging. Doelpunten Diego Jongen (2 x) en René Ritzen;
2011-2012: finale Groene Ster – Gemert (in Tegelen): 1-3. Doelpunt Roy Janssen.

Daarnaast waren er nog twee verliespartijen in de halve finales (tegen Meerssen in 2006-2007 en EHC in het seizoen 2010-2011) waardoor men zich toch wist te plaatsen voor deelname aan de KNVB-beker. In de laatste twee seizoenen werd Groene Ster in de poulefase van de districtsbeker jammerlijk uitgeschakeld.

De manschappen van Harrie Thoma zullen zich er van bewust zijn dat het behalen van de bekerfinale een fraaie seizoensafsluiter is. Daarbij zou het uniek zijn dat zowel het eerste als tweede team van Groene Ster zich voor die finales plaatsen. Groene Ster 2 is immers al verzekerd van de bekerfinale op zondag 17 mei tegen Gemert 2. Wij hopen de nodige Groene Ster supporters te mogen begroeten in Blerick om de jongens langs de lijn te ondersteunen.

Geef je op voor de busreis naar Blerick!

Het vertrek van de bus voor de halve finale-wedstrijd van de districtsbeker tegen SV Blerick op donderdag 23 april is vastgesteld op 17.30 uur. De wedstrijd begint om 20.00 uur. In afwijking van het busvervoer bij uitwedstrijden in competitieverband dienen alle geïnteresseerde supporters die willen meereizen zich hiervoor op te geven. Dit is mogelijk bij Rob van Kesteren via 06-28892473 (telefonisch/sms/app).

Met het oog op de te verwachten steun van die supporters die op eigen gelegenheid naar Blerick reizen hierbij informatie over de route naar complex ’t Soarbrook te Blerick: de speelvelden zijn gelegen aan de Baasdonkweg te Blerick. Het complex is te bereiken via de A73 (Roermond-Venlo). Na afslag 13 gaat u aan het einde van die afslag rechtsaf (N566 Eindhovenseweg). Na 500 meter slaat u linksaf (Groot Bollerweg), vervolgens de 1e weg rechtsaf (Marconistraat) en tenslotte nogmaals de 1e weg rechtsaf (Baasdonkweg). De afstand Heerlerheide – Blerick bedraagt 75 kilometer.

Donderdag 23 april 2015
SV Blerick – Groene Ster
Locatie: Sportpark ’t Soarbrook

Scheidsrechter: R.J. Theeuwen
aanvang: 20.00 uur
vertrek bus: 17.30 uur

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *