Groene Ster vanaf de stip naar bekerfinale

Groene Ster heeft de bekerfinale van het district Zuid II bereikt door derdeklasser SV Blerick via strafschoppen te verslaan (1-4), nadat in de reguliere speeltijd beide ploegen elkaar in evenwicht hielden (1-1). In een moeizame wedstrijd op een lastig bespeelbaar bijveld kon Groene Ster maar zelden de toon zetten. Kansen kwamen er via Remo Gielkens die in zijn poging Blerick-goalie Frank Decker op zijn weg vond, nadat de sluitpost al eerder een vlammend schot van Eloy Cox onschadelijk maakte. De groen-witten opende vervolgens de score via Eloy Cox die een voorzet van de opkomende Dylan Zwartjes op waarde inschatte en knap binnen volleerde. Blerick, dat eerder in het toernooi al wist te stunten tegen o.a. topklasser EVV, verzette zich kranig en liet vlak voor rust de gelijkmaker aantekenen nadat Lennart Gerdes plots opdook voor Willem-Jan Thijssen.

In de tweede helft bleken de mogelijkheden eveneens op een hand te tellen. Remo Gielkens zag tot twee keer toe zijn schoten worden gepareerd door doelman Decker en invaller Levi ten Brink, die de geblesseerd uitgevallen Roy Bejas verving, tastte mis na een goed opgezette aanval. In de slotfase mocht Groene Ster de handen dicht knijpen nadat een schot van invaller Thomas de Jong via de binnenkant van de paal terug het veld in sprong, waarna Eloy Cox vervolgens kon opruimen. Uiteindelijk waren strafschoppen nodig om de beslissing te brengen. Doelman Willem-Jan Thijssen bewees andermaal zijn waarde als het op strafschoppen aankomt. Wist eerst clubtopscorer Paul van Liempd hem nog te passeren, vervolgens ranselde Thijssen de pogingen van Lennart Gerdes en Sander Lenders uit zijn doel. Via Kenny Tokaya, Levi ten Brink en Dave Zafarin schoot Groene Ster onberispelijk raak, waarna Remo Gielkens de beslissende strafschop snoeihard in de kruising schoot.

In navolging van het tweede elftal (bekerfinale tegen Gemert 2) mag het als uniek worden beschouwd dat ook het vlaggenschip van Groene Ster zich heeft verzekerd van de bekerfinale op zondag 17 mei in Someren. Tegenstander in de finale is topklasser en titelverdediger JVC Cuijk. De Cuijkenaren wonnen de andere halve finale tegen Blauw Geel’38 in de slotseconden met 0-1. Daarmee komt er een herhaling van de bekerfinale in seizoen 2008-2009 toen beide ploegen elkaar ook troffen en Groene Ster met een 3-1 winst aan het langste eind trok.

SV Blerick – Groene Ster 1-1 (1-1). Groene Ster wint na strafschoppen 1-4.
20. Eloy Cox 0-1, 43. Lennart Gerdes 1-1. Scheidsrechter: S.P.M. Teuben (Aarle-Rixtel). Geel: Paul van Liempd, Robert Willemse (beiden SV Blerick) en Dave Zafarin (Groene Ster).

Strafschoppenserie:
0-1 Kenny Tokaya
1-1 Paul van Liempd
1-2 Levi ten Brink
1-2 Lennart Gerdes
1-3 Dave Zafarin
1-3 Sander Lenders (filmpje)
1-4 Remo Gielkens (filmpje)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *