Groene Ster onderuit tegen slagvaardiger OSS’20

Groene Ster ging in het thuisduel tegen OSS’20 met 1-3 onderuit. De Ossenaren toonden zich net wat slagvaardiger voor de goal, terwijl Groene Ster uit een aantal belangrijke momenten niet het rendement wist te behalen om de score een ander aanzien te geven. Zo leek de openingstreffer al in de tweede minuut in de maak toen Remo Gielkens zijn kopbal op de vuisten van OSS-goalie Rick van der Leest uiteen zag spatten. Vlak na rust zag Eloy Cox zijn poging in kansrijke positie naast de linkerpaal verdwijnen. Twee fases die de wedstrijd een andere draai hadden kunnen geven.

OSS’20, de meest productieve ploeg van de hoofdklasse B, toonde zich wel effectiever. Sterker nog, uit de eerste de beste mogelijkheid was het meteen raak voor de bezoekers toen een schot uit de rebound (bal van lijn gehaald) via Martijn van der Sanden binnenviel. Groene Ster, dat sterk aan de wedstrijd begon, leek niet van slag en zocht de aanval waarbij Eloy Cox meerdere malen langs zijn opponent glipte en in diens pogingen de Osse goalie op zijn weg vond. Nog voor het rustsignaal was het wederom OSS’20 dat het net wist te vinden, nadat een afgeslagen bal pardoes voor de voeten viel van Richard van der Venne: 0-2. Groene Ster wist snel de aansluiting te vinden nadat Remo Gielkens een toegekende strafschop (handsbal OSS’20) feilloos wist te benutten.

In de tweede helft ontspon zich een open duel waarbij beide ploegen de aanval zochten. Groene Ster kreeg een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker nadat Eloy Cox op aangeven van Dave Zafarin jammerlijk naast de linkerpaal mikte. De groen-witten moesten alert blijven voor de snelle uitvallen van OSS’20, waarbij de paal voor Groene Ster redding bracht nadat Richard van der Venne doelman Willem-Jan Thijssen had uitgespeeld en een lege goal zag opdoemen. De mogelijkheden volgde zich snel op in de tweede helft. Nadat Willem-Jan Thijssen tot twee keer toe redding wist te brengen op inzetten van OSS’20, zag Groene Ster aan de andere kant een poging van Roy Janssen net naast de rechterpaal scheren. Groene Ster stichtte redelijk wat gevaar, maar het ontbrak vaak net aan de juiste eindpass. Twee minuten voor tijd zorgde OSS-invaller Carlo Nelissen met een rake vrije trap ervoor dat het pleit werd beslecht.

Door de andere resultaten is er voor Groene Ster qua ranglijst nauwelijks iets veranderd. Het gat naar de plaatsen 11 (Deurne) en 12 (Schijndel) bedraagt resp. 4 en 6 punten. Groene Ster weet daarmee wat het te doen staat als volgende week Schijndel op bezoek komt op sportpark Pronsebroek in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Winst betekent continuering van het hoofdklasse-schap, met elk ander resultaat worden de uitslagen op andere speelvelden mede afhankelijk.

Bekijk foto’s Groene Ster – OSS’20 (met dank aan Lucho Carreno)

Groene Ster – OSS’20 1-3 (1-2). 10. Martijn van der Sanden 0-1, 36. Richard van der Venne 0-2. 45. Remo Gielkens (strafschop) 1-2, 88. Carlo Nelissen 1-3. Scheidsrechter: S.J.A. Verbakel (Erp). Rood: Harrie Thoma (trainer Groene Ster). Geel: Dwayne van Westering (Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *