Eind goed, al goed voor Groene Ster na winst op Schijndel

Groene Ster heeft zich middels een 1-0 zege op Schijndel/DE WIT veilig gespeeld in de hoofdklasse B. Op een regenachtig sportpark Pronsebroek werd Eloy Cox matchwinnaar. Zijn treffer na een kwartier spelen bleek goud waard voor de groen-witten. Hierdoor werden de achtervolgers Deurne en Schijndel definitief afgeschud en gaat Groene Ster komend seizoen het vijfde achtereenvolgende hoofdklasse-jaar tegemoet. De manschappen van Harrie Thoma en Dave Zafarin kunnen zich nu gaan opmaken voor de seizoensafsluiters tegen Go Ahead Eagles en de bekerfinale op zondag 17 mei tegen topklasser JVC Cuijk.

Met exact dezelfde opstelling als verleden week begon Groene Ster aan het laatste thuistreffen van seizoen 2014-2015. Winst was voor beide ploegen noodzakelijk, wat voor Groene Ster rechtstreekse handhaving zou betekenen en voor Schijndel de allerlaatste strohalm om een eventuele nacompetitie te ontlopen. Ondanks die wetenschap begonnen beide ploegen wat aftastend aan het duel. Het eerste wapenfeit was voor de bezoekers toen een vrije trap van Anwar Tuithof op de vuisten belandde van doelman Willem-Jan Thijssen. Groene Ster zorgde na een stif kwartiertje voor de openingstreffer. Balverlies aan Schijndelse kant zorgde ervoor dat Eloy Cox in stelling kon worden gebracht, die vervolgens zijn bewaker uitkapte en met een beheerste schuiver de lange hoek wist te vinden: 1-0. Gesterkt door de voorsprong kreeg niet veel later Remo Gielkens een uitgelezen mogelijkheid om de score uit te breiden. Na een steekpass van Dave Zafarin zag Gielkens zijn poging echter strandden op gastengoalie Timo de Louwere.

Na de kantwisseling was het Schijndel dat een aantal kansen wist af te dwingen. Willem-Jan Thijssen toonde zich echter een grote sta-in-de-weg door inzetten van Tuithof en Wagenaars onschadelijk te maken. In het verdere verloop had Groene Ster de controle over de wedstrijd, maar met de minimale voorsprong bleef het lang spannend op een verregend sportpark Pronsebroek. Een met veel jeugdig elan spelend Schijndel, dat in uitwedstrijden nog geen enkel punt wist te pakken, kwam er minder vaak uit. Groene Ster wachtte op de mogelijkheden die kwamen. Dylan Zwartjes zag zijn harde knal gekeerd worden en vlak voor het eindsignaal had Kenny Tokaya het duel definitief kunnen beslissen. Knap vrij gespeeld door Remo Gielkens zag Tokaya zijn inzet echter op de paal eindigen. Kreeg Groene Ster in de tweede seizoenshelft nog wel eens de rekening kreeg gepresenteerd voor de gemiste kansen, tot opluchting van iedereen bleef dit deze keer zonder gevolgen. Het eindsignaal van de Nijmeegse arbiter Kroesen klonk dan ook als muziek in de oren.

Groene Ster greep de cruciale driepunter en hield ook voor de eerste keer de nul in 2015. Daarmee is de competitie in positieve zin afgesloten, ondanks de qua resultaten mindere tweede seizoenhelft. De groen-witten kunnen zich nu gaan opmaken voor de fraaie seizoensafsluiter als op zondag 17 mei in Someren de bekerfinale district Zuid II wordt gespeeld tegen topklasser JVC Cuijk.

Groene Ster – Schijndel/DE WIT 1-0 (1-0). 15. Eloy Cox 1-0. Scheidsrechter: R.C.F.C. Kroesen (Nijmegen). Geel: Kenny Tokaya, Roy Janssen (beiden Groene Ster), Sven Blummel (Schijndel/DE WIT).

Interview L1-radio met Groene Ster trainer Harrie Thoma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *