Groene Ster maakt zich op voor bekertreffen tegen ACV

Woensdagavond herleven oude tijden en is sportpark Pronsebroek in Heerlerheide het toneel voor de eerste ronde in de landelijke strijd in de KNVB beker. Groene Ster zal het dan opnemen tegen ACV uit Assen, uitkomend in de zaterdag hoofdklasse C (aanvang: 20.00 uur). Voor Groene Ster is het de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen 2015-2016. ACV speelde afgelopen zaterdag al het eerste pouleduel in de districtsbeker. Met ACV treft Groene Ster een onbeschreven blad. De Assense ploeg gaat in het komende seizoen voor het negentiende jaar deel uit maken van de competitie in de zaterdag hoofdklasse C. In de laatste vijf seizoenen wisten de blauw-zwarten steeds een verdienstelijke subtop notering te realiseren met vier keer een vijfde plaats en een keer een vierde plaats in de eindrangschikking.

KNVB-Beker-Logo-2
groenester-logo ACV

ACV (Asser Christelijke Vereniging) is de meest succesvolle club van Drenthe. De zaterdagclub uit Assen, opgericht in 1939, behaalde in 1978, 1986 en 1987 het landelijke kampioenschap bij de zaterdagamateurs en in 1978 en 1986 het algehele Nederlands amateurkampioenschap. Behoudens een jaar in de eerste klasse in seizoen 2008-2009 spelen de Assenaren vanaf seizoen 1996-1997 al 18 jaar in de zaterdag hoofdklasse C. In seizoen 2001-2002, waar er nog geen promotiemogelijkheid was, werd het hoogtepunt bereikt en het kampioenschap gevierd. De meest bekende namen in de huidige selectie van ACV zijn aanvoerder Guus de Vries en rechtsback Angelo Cijntje. Beide spelers vertoeven in hun nadagen van hun carrière en hebben tezamen meer dan 500 wedstrijden betaald voetbal ervaring bij eerstedivisieclubs Veendam en FC Emmen. ACV verloor in de voorbereiding alleen met nipte cijfers van zaterdagtopklasser HHC Hardenberg en eerstedivisionist FC Emmen, alle overige duels werden in winst omgezet. Afgelopen zaterdag versloeg ACV stadgenoot Achilles 1894 met 2-0 in het eerste pouleduel van de districtsbeker. ACV-spits Danny Menting nam beide doelpunten voor zijn rekening.

Groene Ster trainer Harrie Thoma reisde afgelopen zaterdag af naar Assen om de ploeg van trainer Hans de Jong aan het werk te zien en zal ongetwijfeld zijn huiswerk hebben gedaan. De voorbereiding van Groene Ster kende een wisselvallig verloop met het duel tegen topklasser EVV als pluspunt. Een testcase die goed werd doorstaan, waarbij een degelijk en goed georganiseerd spelend Groene Ster gelijke tred wist te houden met de hoger acterende Echtse ploeg. Woensdagavond zal Groene Ster in het eerste echte duel er vanaf de eerste minuut moeten staan en zal het onderste uit de kan moeten worden gehaald om een ronde verder te komen. De winnaar van het onderlinge treffen zal in de tweede ronde een thuisduel spelen tegen de winnaar van het duel Excelsior’31 – SCM.

Na twee jaar afwezigheid zal Groene Ster woensdagavond weer in actie komen in de grote KNVB beker. Na de historische bekerfinale tegen Willem II in 1944 hadden de groen-witten vanaf seizoen 2007-2008 de smaak te pakken en werd er in zes achtereenvolgende seizoenen deelgenomen aan het landelijke bekertoernooi. De laatste ontmoeting in de KNVB beker in seizoen 2012-2013 tegen topklasser GVVV ging met ruime cijfers verloren (4-0). ACV speelde in seizoen 2010-2011 voor het laatst in de KNVB beker en wist toen de tweede ronde te bereiken waar de Assenaren door SC Genemuiden werden uitgeschakeld (2-0).

Groene Ster en de KNVB beker

seizoen 2012-2013 1e ronde GVVV – Groene Ster 4-0
seizoen 2011-2012 1e ronde Staphorst – Groene Ster 4-2
doelpunten: Dave Zafarin en Sjoerd Knibbeler
seizoen 2010-2011 1e ronde Zwaluwen’30 – Groene Ster 1-1 n.v. (Groene Ster w.n.s.)
doelpunt: Kenny Tokaya
2e ronde Groene Ster – Dijkse Boys 2-2 n.v. (Dijkse Boys w.n.s.)
doelpunten: Frank Teerling en David Thijssen
seizoen 2009-2010 1e ronde Groene Ster – Harkemase Boys 2-4
doelpunten: Diego Jongen en Sjoerd Knibbeler
seizoen 2008-2009 1e ronde Groene Ster – Lisse 1-2 n.v.
doelpunt: Irio Lagarde
seizoen 2007-2008 1e ronde Groene Ster – JVC Cuijk 2-0
doelpunten: Maikel van Kesteren en Todor Mizdrak
2e ronde Groene Ster – DOTO 1-0
doelpunt: Irio Lagarde
3e ronde Groene Ster – Quick Boys 1-2
doelpunt: Irio Lagarde
seizoen 1944-1945 finale Willem II – Groene Ster 9-2
(de KNVB heette toen nog de Nederlandse Voetbalbond)

Groene Ster leden hebben aanstaande woensdag vrije entree bij de ingang op vertoon van hun seizoenkaart. Wij hopen alle Groene Ster leden van jong tot oud en alle voetballiefhebbers in de regio te verwelkomen op sportpark Pronsebroek om Groene Ster te ondersteunen in deze bekerstrijd en er met zijn allen een mooie voetbalavond van te maken. Zorg dat je erbij bent en mis het niet!

Woensdag 26 augustus 2015KNVB_Beker_logo-DGB
Groene Ster – ACV
Locatie: Sportpark Pronsebroek
Scheidsrechter: C.J.L.P. Berben
Assistent-scheidsrechters: B.J. Steinhauser en G. Tafhimi

Vierde official: J.J.M. Vries
aanvang: 20.00 uur


 

Affiche-GS-ACV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *