Groene Ster redt het niet tegen ACV

Het is Groene Ster niet gelukt de volgende ronde te bereiken van de KNVB beker. Zaterdaghoofdklasser ACV uit Assen bleek na 90 minuten met 0-2 te sterk. De bezoekers kwamen in het fluitsignaal vlak voor rust op voorsprong door Guus de Vries in een eerste helft waarin er een handvol kansen vielen te noteren. Groene Ster probeerde in de tweede helft wel de bakens te verzetten en op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar kwam uiteindelijk te weinig voor de goal van de tegenstander. Zeven minuten voor het eindsignaal liet ACV via Danny Menting de 0-2 noteren en was het duel gespeeld.

Aangezien beide teams elkaar voor het eerste ontmoetten was het bovenal aftasten in de beginfase van het duel. Na een kwartiertje moest Willem-Jan Thijssen zich voor het eerst strekken na een poging van Erich Jongeling. Vlak daarna kreeg ook Groene Ster de eerste mogelijkheid. Uit een scherpe hoekschop van Dylan Zwartjes kopte Cem Bozkurt rakelings naast. Gaandeweg leefde het duel wat meer op en was het ACV wat de betere kansen kreeg. De vanuit een collectief spelende Assenaren lieten degelijk het balletje rond gaan, zonder dat er echte uitblinkers naar voren kwamen. Nadat eerst nog Willem-Jan Thijssen redding bracht op een te korte terugspeelbal van Sebastiaan de Jongh, de paal redding bood op een inzet van ACV-spits Danny Menting en Roy Janssen een kopbal van diezelfde Menting van de doellijn haalde was het vlak voor rust dan toch raak voor de bezoekers. Uit een hoekschop van ACV redde Willem-Jan Thijssen in eerste instantie nog op een kopbal van John van Dalen, maar in de rebound was routinier en aanvoerder Guus de Vries er als het eerste bij om de bal binnen te kegelen.

Meteen na de thee kreeg Groene Ster een ideale mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Remo Gielkens werd in de ruimte bediend door Maikel van Kesteren maar diens schot zat tussen een voorzet en een doelpoging in. Groene Ster probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar de defensie van ACV, met de ex-profs Angelo Cijntje (Veendam en FC Groningen) en Guus de Vries (FC Emmen), speelde gedegen waardoor de aanvalsstormen van Groene Ster schaars waren. Zo ontbrak het aan de juiste bezetting voor de goal na een goede rush van Dylan Zwartjes en sprong de bal jammerlijk van de voet van Remo Gielkens na een bekeken pass van Maikel van Kesteren. Zeven minuten voor het einde wist ACV aan de andere kant wel het net te vinden en te score uit te bouwen. Wederom redde Willem-Jan Thijssen eerst nog knap op de inzet van de ingevallen Jonah van der Werf (hij zou even later weer gewisseld worden), maar op de terugkaatsende bal was ook Thijssen kansloos en kon ACV-spits Danny Menting simpel met het hoofd raak knikken: 0-2. Daarmee leek het duel gespeeld, alhoewel Randy Grens in de absolute slotfase nog twee keer opdook voor het ACV-doel. Bij de eerste poging raakte Grens de bal niet goed en bij de tweede mogelijkheid lag gastengoalie Ben Wormmeester in de weg. Verder kwam er geen verandering meer op het scorebord.

Het KNVB beker avontuur van 2015-2016 blijft daardoor voor Groene Ster beperkt tot een ronde. Lichtpunt aan Groene Ster kant was de invalbeurt van Roel Schirra die na een revalidatie van een zware knieblessure, opgelopen in het thuisduel tegen Dongen van 28 september 2014, weer zijn comeback kon maken. De groen-witten kunnen zich nu gaan focussen op de komende twee duels in de districtsbeker en de aankomende start van een nieuw competitiejaar in de hoofdklasse B.

Groene Ster – ACV 0-2 (0-1). 45. Guus de Vries 0-1, 83. Danny Menting 0-2. Scheidsrechter: C.J.L.P. Berben (‘s-Gravenmoer). Geel: Erich Jongeling en Haaye Feenstra (beiden ACV).

Bekijk foto’s Groene Ster – ACV (met dank aan Lucho Carreno)

Bekijk foto’s Groene Ster – ACV (met dank aan Fred Jacobs)

Samenvatting Groene Ster – ACV (met dank aan ACV TV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *