Groene Ster naar knock-outfase districtsbeker

Op een zonovergoten sportpark Pronsebroek heeft Groene Ster afgelopen zaterdag een moeizame 3-1 winst geboekt op eersteklasser Beerse Boys in het eerste pouleduel van de districtsbeker. Randy Grens zorgde voor de complete productie en daarmee zijn eerste doelpunten voor de groen-witten. Door deze overwinning en het feit dat ook in deze bekerpoule met drie teams er twee doorstoten naar de knock-outfase is Groene Ster samen met Chevremont reeds verzekerd van een plek in de tweede ronde. Het laatste duel in de poulefase komende dinsdagavond op bezoek bij eersteklasser Chevremont is louter voor de statistiek en zal als opwarmer gelden voor de start van het nieuwe competitieseizoen aanstaande zondag.

Na het met 0-2 verloren KNVB-beker duel tegen ACV uit Assen, was eersteklasser Beerse Boys uit Middelbeers – gemeente Oirschot (provincie Brabant) – te gast op een warm sportpark Pronsebroek. Na het debacle in de eerste bekerduel tegen Chevremont (1-8 verlies) waren onze Brabantse gasten uit op eerherstel tegen Groene Ster. Toch was het Groene Ster dat hoopvol begon. In de derde en zesde minuut scoorde spits Randy Grens tweemaal en zette daarmee de groen-witten op een comfortabele voorsprong. Hierna verzuimde de equipe van Harrie Thoma door te drukken en was het Beerse Boys dat steeds beter in het spel kwam. De bezoekers verschenen dan ook een aantal keren dreigend voor Groene Ster doelman Geoffrey Jacobs. Uit een van die mogelijkheden leken de bezoekers te gaan scoren, maar de inzet werd van de lijn getrapt. Scheidsrechter Kox had voorafgaand aan deze actie een overtreding geconstateerd van doelman Geoffrey Jacobs. De toegekende strafschop werd vier minuten voor de pauze door Rob van Bijsterveldt feilloos benut: 2-1.

In de tweede helft had Beerse Boys het meeste balbezit, maar de gelijkmaker bleef uit. In de derde minuut van de extra tijd kwam de 3-1 nog op het scorebord toen Randy Grens op snelheid de verdediging van Beerse Boys eruit sprintte en Beerse Boys-doelman Koen van Kollenburg kansloos liet. Aan Groene Ster-zijde ontbraken maar liefst zeven selectiespelers wegens blessures.

Aanstaande dinsdag speelt Groene Ster (aanvang 20.00 uur) de tweede bekerwedstrijd in en tegen Chevremont. Aanstaande zondag (aanvang 14.30 uur) start de competitie in de Hoofdklasse B met een thuiswedstrijd tegen Baronie uit Breda.

Groene Ster – Beerse Boys 3-1 (2-1). 3. Randy Grens 1-0, 6. Randy Grens 2-0, 40. Rob van Bijsterveldt (strafschop) 2-1, 89. Randy Grens 3-1. Scheidsrechter: P.J. Kox (Roermond).

Foto’s Groene Ster – Beerse Boys (met dank aan Lucho Carreno)

Foto’s Groene Ster – Beerse Boys (met dank aan Fred Jacobs)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *