Eerste nederlaag Groene Ster tegen defensief Gemert

Groene Ster heeft op het eigen sportpark Pronsebroek het onderspit moeten delven tegen Gemert. Zowel in de eerste als in de tweede helft wisten de bezoekers in een vroeg stadium te scoren. Groene Ster had met name in de eerste helft de mogelijkheden om de score een andere wending te geven. Ook na de pauze probeerde Groene Ster de aanval te zoeken, maar uiteindelijk ging Gemert er met de winst vandoor.

Groene Ster kende tegen Gemert een ongelukkige start. Al na vier minuten stond de 0-1 op het scorebord. Door slecht uitverdedigen kwam Gemert-middenvelder Jasper Lalisang in vrije schietpositie. Zijn schot werd onfortuinlijk door Groene Ster-verdediger Kevin Werker van richting veranderd, waardoor doelman Willem-Jan Thijssen kansloos was. Vanaf de aftrap was Groene Ster dicht bij de gelijkmaker. Slecht uitverdedigen van Gemert-verdediger Bart van Berlo bracht Randy Grens in riante scoringspositie, maar vrij voor doelman Sven van Ommeren wist de spits niet te scoren. De vroege voorsprong en het uitblijven van de gelijkmaker was voor Gemert het teken om uiterst behoudend te blijven spelen. De ploeg van trainer Bert Ruijsch kreeg in de voorbije vier wedstrijden al 10 tegentreffers te incasseren en koos in Heerlerheide voor een defensief concept met veel mensen achter de bal. Groene Ster pakte het initiatief en probeerde de Gemert-verdediging via opkomende vleugelverdedigers Dylan Zwartjes en Sebastiaan de Jongh te splijten, maar kansen bleven uit. Toch wist ook Gemert niet gevaarlijk te worden. Groene Ster speelde te onrustig om de gelijkmaker te forceren.

Na de pauze voerde Gemert een tactische wissel door en kwam Kees Brugmans als extra verdediger het veld in. De bezoekers kregen ook de mogelijkheden om de score op te voeren. Een knappe redding van doelman Willem-Jan Thijssen en een kopbal op de lat voorkwamen dat al snel de 0-2 viel. Echter het bleek uitstel van executie. Na precies een uur spelen zorgden de twee sterkhouders van Gemert voor de 0-2. Een strakke voorzet van Vincent Buijssen bereikte spits Thijs van Pol op maat, diens kopbal betekende 0-2. Daarna ontsnapte Groene Ster aan een grotere achterstand nadat de Gemertse goaltjesdief een toegekende strafschop niet wist te verzilveren. Groene Ster hield het geloof erin en probeerde met twee aanvallende wissels -Kevin Vijgen voor Kenny Tokaya en  Remo Gielkens voor Mick Hellemons- de druk naar voren te vergroten. Ook Cem Bozkurt moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Isam Chergaoui. In de slotfase waren Remo Gielkens en Kevin Werker dicht bij de aansluitingstreffer, maar deze viel niet.

Gemert stapte opgelucht met drie punten van het veld, Groene Ster achterlatend met het eerste verlies dit seizoen. Met acht punten uit vijf wedstrijden geen slechte start voor Groene Ster, al zal aanstaande zondag bij DOSKO in Bergen op Zoom het puntentotaal omhoog moeten om in de veilige middenmoot te blijven. Net als Groene Ster leed ook DOSKO (1-0 verlies bij UDI’19) afgelopen zondag de eerste seizoensnederlaag.

Groene Ster – Gemert 0-2 (0-1). 4. Jasper Lalisang 0-1, 55. Thijs van Pol 0-2. Scheidrechter: M.J. Kok (Maastricht). Geel: Roy Janssen (Groene Ster), Kees Brugmans, Vincent Buijssen en Davy Vermeulen (allen Gemert).

Kliknieuws: Gemert boekt belangrijke zege in Zuid Limburg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *