Gelijkspel Groene Ster in Bergen op Zoom

DOSKO – Groene Ster kende geen winnaar: 1-1. De Heerlense ploeg verzuimde de volle winst te pakken tegen de ploeg uit Bergen op Zoom. De openingsfase was voor de thuisclub, echter Groene Ster bleef knap overeind en zocht steeds vaker de aanval op. De eerste echte kans was een fraai lobje van aanvaller Randy Grens op aangeven van Kenny Tokaya. De inzet van de Groene Ster-aanvaller werd door DOSKO-doelman Nick Lodiers moeizaam gestopt. Na een half uur werd een solo van Roel Schirra binnen het zestienmetergebied onreglementair afgestopt, waarna scheidsrechter Jerome Vries resoluut naar de stip wees. De toegekende strafschop wist Roel Schirra zelf bekwaam te verzilveren: 0-1. De aanvaller bekroonde daarmee zijn jubileum, aangezien het treffen tegen DOSKO op het kunstgras van sportpark Meilust zijn 100e officiële duel voor Groene Ster betekende.

In de tweede helft waren Kenny Tokaya en Roy Janssen dicht bij de 0-2 en zag Randy Grens zijn schuiver net naast gaan. In de slotfase nam DOSKO het initiatief over en scoorde met een strakke kopbal via Wesley van Zundert de gelijkmaker: 1-1. Twee minuten later was de DOSKO spits zelfs dicht bij zijn tweede treffer, echter Groene Ster-doelman Willem-Jan Thijssen redde bekwaam. Groene Ster-trainer Harrie Thoma stapte met gemengde gevoelens de bus in. “Ons veldspel was prima, alleen hadden wij ons zelf moeten belonen door een tweede doelpunt te scoren. Echter ook in de derde uitwedstrijd dit seizoen hebben wij niet verloren, dat geeft de ploeg zelfvertrouwen.”

DOSKO – Groene Ster 1-1 (0-1). 31. Roel Schirra (strafschop) 0-1, 84. Wesley van Zundert 1-1. Scheidsrechter: J.J.M. Vries (Bunde). Geel: Toon Jochems (DOSKO), Sebastiaan de Jongh, Roel Schirra (beiden Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *