Groene Ster ontsnapt aan uitschakeling door winnende strafschoppenserie

Groene Ster heeft de vierde ronde van de districtsbeker bereikt door tweedeklasser Geusselt Sport na strafschoppen te verslaan: 4-3. Deze waren nodig omdat in de reguliere speeltijd beide ploegen elkaar in evenwicht hielden (2-2). De groen-witten hadden een zware kluif aan de Maastrichtse fusieclub, die goed weerwerk wist te bieden en zelfs de voorsprong wist te nemen. Dylan Zwartjes en Maikel van Kesteren zorgden voor de ommekeer, maar zelfs met een man minder kwam Geusselt Sport sterk terug en liet de gelijkmaker aantekenen in een voor de toeschouwers spannend en attractief duel. In de noodzakelijke strafschoppenserie misten de bezoekers twee van de vijf strafschoppen. Groene Ster wist er eentje meer te benutten en voegt zich daarmee bij de laatste 32 teams in de bekercompetitie.

Bekervoetbal heeft zijn eigen wetten. Verrassende uitschakelingen van hoger spelende ploegen tegen lagere acterende clubs zijn dan ook elk seizoen aan de orde. Gistermiddag was Geusselt Sport uit Maastricht dicht bij zo’n verrassing. Na het beginsignaal van arbiter Meijers was al snel te zien dat de fusieclub geen makkelijke prooi zou gaan worden voor de groen-witten. De Maastrichtenaren zijn in drie jaar tijd doorgestoten van de vijfde naar de tweede klasse en hebben ook dit seizoen de ambitie om voor het hoogst haalbare te gaan om zo de provinciehoofdstad weer van een op hoog niveau acterende amateurclub te voorzien. De debutant in de tweede klasse gaf zondagmiddag in sportpark Pronsebroek een prima visitekaartje af. Groene Ster en Geusselt Sport waren voor rust vrijwel gelijkwaardig met evenveel balbezit maar de beste kansen waren voor de bezoekers. Het was aanvaller Patrick Crijns die met een verdekt afstandsschot de score opende: 0-1. Op slag van rust kwam Groene Ster op gelijke hoogte nadat verdediger Dylan Zwartjes prima raak wist te schieten (1-1).

De tweede helft ging een gewaarschuwd Groene Ster sterk van start. Aanvoerder Maikel van Kesteren scoorde fraai 2-1. Enkele minuten later moest één van de smaakmakers bij Geusselt Sport, de 21-jarige Jesley Marijnen, met rood naar de kant wegens natrappen. In deze fase verzuimde Groene Ster verder afstand te nemen. Geusselt Sport kreeg steeds meer geloof in een goed resultaat en ging combinerend op zoek naar de gelijkmaker. De dreiging tegen het te aanvallend spelende Groene Ster werd steeds groter. Uit één van de tegenaanvallen scoorde aanvoerder Rick Sour de niet eens onverdiende gelijkmaker: 2-2. In een spannende slotfase met volop strijd werd er niet meer gescoord.

In de strafschoppenserie die Groene Ster met 4-3 won, wisten voor Groene Ster Mick Hellemons, Kenny Tokaya, Maikel van Kesteren en Dylan Zwartjes feilloos te scoren, Cem Bozkurt zag zijn strafschop gestopt worden door de 17-jarige Geusselt Sport-doelman Giovanni Wijns. Groene Ster-doelman Geoffrey Jacobs stopte een strafschop van routinier Dominique Bosch en zag hoe oud-Groene Ster speler Reniël Litecia naast schoot.

In het vervolg van de districtsbeker wacht voor Groene Ster een uitduel bij eersteklasser Heidebloem/Bovitec. Als de weergoden gunstig zijn gezind zal dit duel worden gespeeld op zondag 20 december 2015. Komende zondag wordt de competitie in de hoofdklasse B hervat en speelt Groene Ster op het eigen sportpark het laatste thuisduel van 2015 tegen de nog ongeslagen koploper Dongen.

Groene Ster – Geusselt Sport 2-2 (1-1). 38. Patrick Crijns 0-1, 45. Dylan Zwartjes 1-1, 50. Maikel van Kesteren 2-1, 67. Rick Sour 2-2. Scheidsrechter: R.H.F.A. Meijers (Beek). Rood: Jesley Marijnen (Geusselt Sport).

Strafschoppenserie:
0-1 Leroy Penders
1-1 Mick Hellemons
1-1 Dominique Bosch
2-1 Kenny Tokaya 
2-1 Reniël Litecia
3-1 Maikel van Kesteren 
3-2 Rick Sour
3-2 Cem Bozkurt
3-3 Patrick Crijns
4-3 Dylan Zwartjes

Bekijk foto’s Groene Ster – Geusselt Sport (met dank aan Lucho Carreno)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *