Geflatteerde nederlaag Groene Ster bij herstart competitie

Groene Ster heeft de competitie hervat met een geflatteerde 1-4 thuisnederlaag tegen OSS’20. Een op het eerste oog makkelijk lijkende zege voor de bezoekers, maar niets was minder waar. Groene Ster liet een dik uur prima veldspel zien, maar verzuimde dit uit te drukken in de score. Nadat Roel Schirra in de tweede helft op schitterende wijze de vroeg opgelopen achterstand ongedaan had gemaakt, leken de groen-witten op zoek te gaan naar de voorsprong. De Osse bezoekers toonden zich echter binnen negen minuten zeer efficiënt door drie keer te scoren en zo het pleit te beslechten voor Groene Ster.

Na een korte winterstop met slechts vier voetballoze zondagen mocht Groene Ster voor de tweede seizoenshelft aftrappen tegen OSS’20. Aanhaken bij het prima sluitstuk van de eerste competitiehelft was het devies voor de groen-witten. In de eerste helft kreeg deze dadendrang ook gestalte met een goed voetballend Groene Ster en een Osse opponent dat achterover leunde. De betere mogelijkheden vielen dan ook voor Groene Ster te noteren, maar toch scoorde de bezoekers uit de eerste de beste mogelijkheid via Tom Pijnenburg (0-1). Groene Ster, waar Roy Bejas (200e duel) en Remo Gielkens (100e duel) hun jubileum vierden, wist uit een aantal mogelijkheden het net vooralsnog niet te vinden. Maikel van Kesteren strandde in zijn poging op de Osse goalie Rick van der Leest en een schot van Kenny Tokaya werd door de OSS’20-doelman tot corner verwerkt. Ook de vrije trap van Dylan Zwartjes was hetzelfde lot toebedeeld en vloog via de vuisten van Van der Leest over.

Na de kantwisseling werden de zaken nog energieker aangepakt met de ingebrachte Remo Gielkens voor Maikel de Groot. De beloning in de vorm van de gelijkmaker viel al vrij snel. Roel Schirra, weer teruggekeerd van een blessure, kogelde op prachtige wijze de bal in de kruising: 1-1. Iedereen ging er nog eens goed voor zitten met een aandringend Groene Ster, totdat aan de overzijde de 1-2 viel. Willem-Jan Thijssen redde eerst nog fraai op een pegel van Tom Pijnenburg, maar uit de rebound was het vervolgens een koud kunstje voor Ferhat Coskun om te scoren. Een treffer die overigens zijn oorsprong kende na een onterecht toegekende vrije trap aan OSS’20. De 1-2 bleek daarmee ook meteen een breekpunt in de wedstrijd. Groene Ster probeerde de bakens nog wel te verzetten, maar het was OSS’20 dat profiteerde van de ruimte en nog tweemaal wist toe te slaan via opnieuw Pijnenburg en Nelissen. Het sierde de groen-witten dat het duel vervolgens zonder kleerscheuren naar het einde werd gebracht.

Een qua resultaat beroerde herstart van de competitie, maar het regelmatige goede combinatiespel van Groene Ster tegen een ploeg als OSS’20, die pretendeert in de top van de hoofdklasse mee te doen, zullen moeten worden meegenomen naar de volgende wedstrijd. Voordat het carnavalsgeweld losbarst speelt Groene Ster komende zondag het eerste uitduel van het nieuwe jaar bij UDI’19, dat afgelopen zondag niet in actie kwam. Beide ploegen hielden elkaar in het eerste onderlinge duel doelpuntloos in evenwicht (0-0).

Groene Ster – OSS’20 1-4 (0-1). 8. Tom Pijnenburg 0-1, 50. Roel Schirra 1-1, 65. Ferhat Coskun 1-2, 72. Tom Pijnenburg 1-3, 74. Carlo Nelissen 1-4. Scheidsrechter: J.H. Bezemer (Dordrecht). Rood: Harrie Thoma (trainer Groene Ster). Geel: Willem-Jan Thijssen (Groene Ster), Mats van Huijgevoort en Tom Pijnenburg (beiden OSS’20).

Kliknieuws: OSS’20 slaat na rust bij Groene Ster keihard toe: 1-4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *