Groene Ster 2 doet goede zaken

Het tweede elftal heeft afgelopen zondag wederom goede zaken gedaan in strijd voor lijfsbehoud. De ploeg van trainer Maikel Venhovens en diens rechterhand Patrick Smits wist vorige week de weg omhoog in te zetten door een 5-0 overwinning. Vandaag trof Groene Ster 2 op eigen veld één van de twee kampioenskandidaten Venlosche Boys 2 en wist het een 5-2 overwinning veilig te stellen.

Halverwege de eerste helft kwam het duel pas op gang als Venlosche Boys tegen de verhouding in de 0-1 op het scorebord wist te zetten. De thuisclub wist hiervoor enkele kansen te creëren maar tot een positieve afronding kwam het helaas niet. Gedurende de resterende tijd in de eerste helft werd Venlosche Boys wederom niet gevaarlijk en bleef er dreiging van de Heerlenaren komen. Die dreiging werd vier minuten voor de theepauze omgezet in cijfers wanneer linksback Radwan Ayadi doorloopt op de linkerkant, de bal ontvangt en vervolgens in de korte hoek raak weet te schieten. Groene Ster gaat met een gelijke stand de rust in en tankt vertrouwen door het goede spel.

Amper 20 seconden in de tweede helft is het schrikken geblazen wanneer Venlosche Boys een vrije trap net buiten het strafschopgebied krijgt. Venlo -dat in de muur schiet- komt niet op voorsprong en kijkt een dikke minuut daarna zelfs tegen een achterstand aan als René Ritzen de bal tegen het net weet te werken. Het duel lijkt lang spannend en wanneer Venlosche Boys het laatste half uur wilt gaan aanzetten, omdat het niet mag verliezen als het nog een kans wilt maken voor het kampioenschap, slaan de groen-witten toe door middels Maikel de Groot de 3-1 op het scorebord te zetten. Venlo begint hierna behoorlijk druk te zetten wat 10 minuten daarna resulteerde in de aansluitingstreffer. De spanning is twintig minuten voor tijd dan ook terug als het 3-2 staat. Echter speelt Groene Ster met de zege van vorige week met vertrouwen in het achterhoofd. In de 78e minuut wordt het door René Ritzen 4-2 en diezelfde gelegenheidsspits weet 5 minuten voor de officiële speeltijd de wedstrijd definitief op slot te gooien voor zover dat nog niet gebeurd was: uitslag 5-2!

Groene Ster 2 klimt daardoor netjes op naar een 7e plaats in de competitie en gaat op volle kracht en met veel vertrouwen de laatste 3 competitiewedstrijden tegen respectievelijk VV Schaesberg, LHC en BSV Limburgia tegemoet!

(ingestuurd verslag)

GS2-VB2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *