Groene Ster treft Chevremont in halve finale districtsbeker

Donderdagavond (aanvang: 19.30 uur) speelt Groene Ster in Kerkrade de halve finale van de districtsbeker Zuid II met als inzet de finaleplek op zondag 22 mei op het sportcomplex van voetbalvereniging Prinses Irene in Nistelrode. Tegelijkertijd wordt ook de andere halve finale gespeeld tussen derdeklasser Avanti’31 (Schijndel) en hoofdklasser UDI’19/Beter Bed.

Chevremont werd afgelopen zondag kampioen in de eerste klasse D en gaat inmiddels als een trotse hoofdklasser door het leven. Ook in het bekertoernooi gaat het crescendo voor de Kerkradenaren. Middels een 2-0 zege op tweedeklasser Venlosche Boys wist Chevremont deelname aan de landelijke KNVB beker voor komend seizoen af te dwingen. In een eerder stadium van de knock-outfase werd topklasser JVC Cuijk, dat de laatste twee seizoenen de districtsbeker won, sensationeel met 1-0 verslagen en ook hoofdklasser EHC/Heuts (2-1) werd uit de beker gestoten door de ploeg van oud-Groene Ster speler Maurice Verbunt. Dat gebeurde allemaal op het eigen kunstgras van sportpark Kaffeberg.

Net als komende donderdag trad Groene Ster in de laatste drie rondes telkens op vreemde bodem aan tegen achtereenvolgens eersteklasser Heidebloem (1-4), hoofdklasser OSS’20 (1-2) en tweedeklasser VV Schaesberg (1-2). Ook voor Groene Ster staat in het jubileumjaar weer een mooi affiche in de grote KNVB beker (woensdag 17 augustus 2016) te wachten conform de nieuwe opzet van de KNVB waar eerst een voorronde staat geprogrammeerd met 36 amateurclubs. De statistieken leren dat Groene Ster vanaf seizoen 2007-2008 tot en met het nieuwe seizoen 2016-2017 inmiddels acht keer deelname aan de prestigieuze landelijke KNVB beker wist te realiseren. Daarbij werd in deze periode (tot en met vorig seizoen) vijf keer de districtsbekerfinale behaald. Een korte terugblik:
2007-2008: finale Gemert – Groene Ster (in Nuth): 1-1 na verlenging. Gemert wint na strafschoppen. Doelpunt Frank Teerling;
2008-2009: finale Groene Ster – JVC Cuijk (in Ospel): 3-1. Doelpunten Maikel van Kesteren (2 x) en Roel Schirra;
2009-2010: finale Groene Ster – Deurne (in Eijsden): 3-5 na verlenging. Doelpunten Diego Jongen (2 x) en René Ritzen;
2011-2012: finale Groene Ster – Gemert (in Tegelen): 1-3. Doelpunt Roy Janssen.
2014-2015: finale JVC Cuijk – Groene Ster (in Someren): 7-2. Doelpunten Remo Gielkens en Roy Janssen

Om aan deze statistiek wederom een bekerfinale toe te voegen wacht eerst aanstaande donderdag Chevremont in een interessante Parkstad-derby. Groene Ster zal willen voortborduren op de prima winstpartij in de competitie van afgelopen week tegen het sterke Gestel. Daarbij zullen de manschappen van Harrie Thoma/Dave Zafarin/Diego Jongen zich er van bewust zijn dat het behalen van de bekerfinale een fraaie seizoensafsluiter is. Chevremont zal met de behaalde promotie ook tegen Groene Ster willen laten zien waartoe het in staat is. Beide teams troffen elkaar reeds eerder dit seizoen in de poulefase van de districtsbeker. In Kerkrade hielden beide ploegen elkaar in evenwicht zonder dat er doelpunten te noteren vielen. Wij hopen donderdagavond de nodige Groene Ster supporters te mogen begroeten in Kerkrade om de jongens langs de lijn te ondersteunen.

Donderdag 14 april 2016
Chevremont – Groene Ster
Locatie: Sportpark Kaffeberg

Scheidsrechter: M. Bos
aanvang: 19.30 uur

HALVE FINALES
knvb

14-04-2016 Chevremont – Groene Ster
14-04-2016 Avanti’31 – UDI’19/Beter Bed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *