Groene Ster op achterstand in nacompetitie

De eerste wedstrijd in de nacompetitiestrijd met de periodekampioenen van de eerste klasse en de herkansers uit de hoofdklasse heeft Groene Ster met 2-1 verloren van Nemelaer. De fysiek sterke Brabantse eersteklasser uit Haaren troefde Groene Ster de eerste helft op alle fronten af. De 1-0 ruststand op het Haarense sportpark De Walzaad was dan ook terecht. De derde periodekampioen uit de eerste klasse C won alle persoonlijke duels en was steeds eerder bij de tweede bal. De 1-0 viel al naar tien minuten. Nadat doelman Willem-Jan Thijssen nog tot tweemaal toe een inzet had weten te stoppen, was het rechterspits Carlo de Koning die de 1-0 liet aantekenen. Meteen hierna moest Mózes Aranyos, die bij zijn eerste balcontact geblesseerd raakte, vervangen worden door de net van een blessure teruggekeerde Roy Bejas. De beste kans was hierna ook voor de thuisclub. Aanvoerder Kevin van Kempen zag zijn harde schot net naast gaan. De enige kans voor Groene Ster in de eerste helft kwam via een kopbal van Remo Gielkens die naast ging.

Na de pauze tapte Groene Ster uit een ander vaatje en was het veelal eenrichtingsverkeer richting het doel van Nemelaer, waarbij met name Kevin Vijgen zich liet gelden en voor een continue dreiging zorgde. Liefst driemaal raakte Groene Ster het aluminium, echter de begeerde en verdiende gelijkmaker bleef uit. Tien minuten na rust redde Nemelaer-doelman Kamile de Jong goed op een inzet van Remo Gielkens. De rebound werd door Kenny Tokaya op de paal geschoten. Daarna raakte Remo Gielkens de paal en zag ook Mick Hellemons zijn kopbal via de paal terug het veld inspringen in een fase dat het kansen regende voor Groene Ster en Nemelaer weinig in te brengen had. Door het uitblijven van de gelijkmaker trad de oudste voetbalwet in werking. Als je zelf de kansen niet benut, doet de tegenpartij het wel. Uit een vlijmscherpe counter sloeg Nemelaer toe. Wesley Diepens passeerde Kevin Werker aan de zijlijn, waarbij heel Groene Ster dacht dat de bal over de zijlijn was, om vervolgens invaller Ian Verschuren te bedienen: 2-0. In blessuretijd scoorde Groene Ster de enorm belangrijke en verdiende aansluitingstreffer. Verdediger Kevin Werker kopte diagonaal raak uit een hoekschop van Dylan Zwartjes: 2-1.

Een treffer die Groene Ster, tezamen met de sterke tweede helft, vertrouwen en houvast moet geven voor de return aanstaande donderdagavond op sportpark Pronsebroek (aanvang 19.30 uur). Ongetwijfeld zal het een duel worden waar gestreden dient te worden door iedereen, alleen een collectieve wil om te winnen in combinatie met snel aanvalsspel zal Groene Ster kans geven tegen het collectief sterke Nemelaer.

Nemelaer – Groene Ster 2-1 (1-0). 8. Carlo de Koning 1-0, 81. Ian Verschuren 2-0. 90. Kevin Werker 2-1. Scheidsrechter: B.J.J. van Dongen (Erp).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *