Ontknoping nacompetitie start voor Groene Ster met thuisduel

De kalender heeft inmiddels de maand juni bereikt en een week voor de start van het EK Voetbal wordt er bij Groene Ster, naast de traditionele afsluitdag, nog volop gevoetbald. Dit weekend spelen Groene Ster 1 en 2 beiden met de insteek om lijfsbehoud in het werk te stellen. Het tweede elftal speelt de finale van de nacompetitie op het veld van VV Sittard tegen tweedeklasser EVV 2 (11.00 uur). Bij winst speelt Groene Ster 2 ook volgend seizoen in de reserve eerste klasse. Bij deze wedstrijd hopen wij veel supporters van Groene Ster te mogen begroeten om de jongens van het tweede te steunen.

groenester-logo SVBO-logo

Zondagmiddag (aanvang: 14.30 uur) speelt het vlaggenschip op het eigen sportpark Pronsebroek de eerste wedstrijd in het tweeluik van de finaleronde tegen SVBO uit Emmen. SVBO is de grote onbekende uit het district Noord. De ploeg uit de Emmense woonwijk Barger-Oosterveld eindige het voorbije seizoen op een tweede plek in de eerste klasse F en was lang in de race om het kampioenschap, waar uiteindelijk VV Heerenveen mee aan de haal ging. SVBO eindigde op een tweede plaats met drie punten achter de kampioen en mocht als de winnaar van de eerste periode deelnemen aan de nacompetitie. In de eerste twee rondes van die nacompetitie rekende de ploeg van trainer Rolf Veneboer af met achtereenvolgens de eersteklassers Orion (Nijmegen) en FVC (Leeuwarden). SVBO eindigde de laatste drie seizoenen in de top van de eerste klasse F en speelde in seizoen 2007-2008 voor het laatst in de hoofdklasse C.

Groene Ster en SVBO zijn volstrekt onbekenden van elkaar, waardoor het voor beide trainers lastig inschatten is wat de sterke kanten van elkaar zijn. Beide teams zullen dan ook van eigen kunnen uitgaan. Na het overleven van de eerste twee rondes, waar Nemelaer en Heidebloem stugge tegenstanders bleken, zal Groene Ster nog twee keer tot het maximale moeten gaan. Om een goede start te maken, staat zondagmiddag het eerste duel in Heerlerheide op de agenda.

Langs deze weg nodigen wij iedereen uit om Groene Ster te supporteren in deze cruciale eindfase van de nacompetitie. De steun van de 12e man is voor de equipe van Harrie Thoma/Dave Zafarin/Diego Jongen onontbeerlijk. Zondagmiddag 5 juni: 14.30 uur aftrap. Zorg dat je erbij bent!


SPONSOREN VAN DE WEEK

Flexpoint-nw

Perfect_Brandpreventie2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *